Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Concurs de desen ”Drepturile copiilor”

  În ajunul Zilei Internaționale a Copilului, Institutul Național de Justiție, împreună cu Școala de Arte „Alexei Șciusev” a găzduit o ceremonie de premiere pentru finaliștii concursului de arte plastice pentru copii pe tema „Drepturile copiilor”. Câștigătorii și participanții s-au ales cu diplome și premii.

  Al doilea concurs republican de desen, organizat de Institutul Național de Justiție și Școala de Artă „Sciusev” s-a desfășurat din februarie până în mai 2021 în două categorii de vârstă: de la 11 la 14 ani și de la 15 la 17 ani. Toate desenele sunt dedicate subiectului „Drepturile copiilor”. Fiecare dintre tinerii artiști a pictat subiectul în felul său. Unii au abordat mai multe probleme globale, cum ar fi pacea pe pământ, pentru alții prietenia este foarte importantă, în timp ce alții optează pentru egalitate. Iar acesta este desenul unei eleve a școlii Șciusev, Varvara Jarenova. Fata a descris dreptul fiecărui copil la o familie completă și sănătoasă. Desenul a câștigat un premiu special al competiției.

  Varvara Jarenova, elev, Școala de Arte ”Alexei Sciusev”

  „Există o mulțime de orfelinate și acolo sunt mulți copii care sunt fără părinți. Toți speră că într-o bună zi cineva îi va lua acasă și am vrut să arăt această speranță în desen. „

  Diana Scobioală, director, Institutul Național de Justiție

  «Tema acestui an este „Drepturile copiilor”, adică modul în care un copil își imaginează drepturile și cum vrea să le vadă. Este o experiență minunată pentru că, dacă vrem să vedem cum va arăta următoarea generație, trebuie să ne uităm la copiii noștri. Și dacă te uiți la zidurile institutului nostru, poți înțelege că aceasta este o generație demnă».

  Ținând cont de situația epidemiologică, doar concurenții, reprezentanții juriului și organizatorii au luat parte la ceremonia de decernare.

  Telegram channel

  a-tv.md

  Facebook

  Copyright © 2021