Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • ECONOMIE

  Concurenții electorali pot beneficia de credite fără dobândă pentru alegerile locale noi

  Concurenții electorali pot beneficia de credite fără dobândă pentru alegerile locale noi din 16 octombrie curent. Un Regulament în acest sens a fost aprobat ieri de ministrul Finanțelor, Dumitru Budianschi.

  Potrivit documentului, creditele fără dobândă se alocă din bugetul de stat concurenților electorali pentru susținerea campaniei electorale pentru alegerile locale noi.

  Beneficiari ai creditului pot fi partidele, alte organizații social-politice și blocurile electorale, precum și candidații independenți.

  Primirea creditelor de la bugetul de stat se face doar prin intermediul mandatarului financiar, desemnat de concurentul electoral.

  Cuantumul creditului fără dobândă stabilit pentru concurenții electorali constituie 25 de mii de lei pentru fiecare partid politic, organizație social-politică sau bloc electoral, și cinci mii de lei pentru fiecare candidat independent.

  Pe 16 octombrie vor avea loc alegeri locale noi în trei localități din țară: satul Sălcuța (raionul Căușeni), comuna Ialpujeni (raionul Cimișlia) și comuna Braniște (raionul Râșcani).

  Site-ul a-tv.md oferă dreptul la replică tuturor celor vizați în articol.

  moldpres.md

  TOP 24 de ore

  Facebook

  ALEGEREA EDITORILOR

  Inflația din Republica Moldova a lovit puternic în sectorul creditării agricultorilor din liniile de creditare internaționale, oferite prin intermediul băncilor comerciale. A crescut rata...

  ECONOMIE

  Prin majorarea ratei de bază de către Banca Națională a Moldovei sunt descurajate împrumuturile, inclusiv cele investiționale. O spune expertul în politici economice la...

  ECONOMIE

  În perioada ianuarie-iunie 2022, Guvernul PAS și al Maiei Sandu a împrumutat de la structurile internaționale peste 2,9 miliarde de lei, iar sub formă...

  POLITICA

  Afirmația îi aparține deputatului BCS Vladimir Odnostalco, și a fost făcută în cadrul emisiunii ”TEMA” de la postul de televiziune ”Primul în Moldova”.

  Copyright © 2021