Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte Accent INFO

  Concept de politică externă echilibrată

  Politica externă echilibrată este un instrument important pentru asigurarea bunăstării cetățenilor unei țări. Este opinia președintelui țării Igor Dodon, exprimată în cadrul emisiunii Președintele Răspunde. Șeful statului a răspuns, astfel, la o întrebare a postului de televiziune Accent TV.

  Potrivit șefului statului, un concept al politicii echilibrate trebuie să conțină principii clare ale politicii externe, cum ar fi deschiderea, parteneriatul, buna vecinătate, respect reciproc, cooperare.

  IGOR DODON, PREȘEDINTELE RM
  Vom fi prieteni și cu Vestul și cu Estul. O politică externă echilibrată este privită cu ochi buni și de către cetățeni și de către parteneri. Un concept al politicii echilibrate este deja în fază inițială. Cel târziu în toamna acestui an, documentul va fi trimis spre examinare în Parlament.

  Șeful statului a mai spus că pozițiile celor de la președinție și Ministerul de Externe nu coincid întotdeauna, dar de fiecare dată se încearcă identificarea unui consens.

  IGOR DODON, PREȘEDINTELE RM
  Avem uneori polemici pe interior. Dar cu toate astea, acum există o coaliție de guvernământ, și respectiv respectăm și ideologia acestora, însă în ceea ce privește relațiile cu partenerii externi, mereu încercăm să găsim un numitor comun

  Președintele țării, Igor Dodon, va semna un decret cu privire la elaborarea Conceptului politicii externe echilibrate. Documentul va fi întocmit în cooperare cu Parlamentul și Guvernul. Despre aceasta șeful statului a anunțat în mesajul său, dedicat celor 30 de ani de la adoptarea Declarației de Suveranitate a Republicii Moldova.

  Copyright © 2020