Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Complete de judecători specializați

  Dosarele care vizează “furtul miliardului” vor fi examinate de două complete de judecători specializați, constituite la nivelul Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani. Potrivit inițiativei procurorului general, Alexandr Stoianoglo, instanțele specializate se vor ocupa de infracțiunile economice, de corupție și cele conexe actelor de corupție.

  Din componența completelor vor face parte șase judecători. Acum două luni, procurorul general Alexandr Stoianoglo a sesizat Consiliul Superior al Magistraturii și Ministerul Justiției, care au dat curs acestei inițiative. Implementarea proiectului este dictată de necesitatea accelerării procedurii de examinare a acestor categorii de dosare care trenează pe rolul instanțelor de mai bine de cinci ani.

  Alexandr Stoianoglo, procuror general al RM

  ”Societatea așteaptă de mult timp rezultate în acest caz. S-a întârziat nepermis de mult în aflarea adevărului și trebuie să intervenim ca lucrurile să se miște, iar cei vinovați sa-și primească pedepsele.”

  Procurorul general susține că, în prezent, Procuratura Anticoruție și PCCOCS au în gestiune, inclusiv în faze avansate de finalizare, mai multe cauze penale de corupție și conexe fenomenului, care sunt parte integrantă a dosarului care vizează ”furtul miliardului”.

  a-tv.md

  Facebook

  Copyright © 2020