Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • ALEGEREA EDITORILOR

  Compensaţii se promit, dar nu le pot accesa. Site-ul compensaţii.gov.md nu e funcţional

  Peste 135 de mii de cereri pentru primirea compensaţiilor la gaz, energie termică şi lumină electrică au fost depuse pe site-ul compensaţii gov.md, timp de o săptămână de la lansare. Peste 95 de mii dintre ele au fost transmise spre procesare. Datele au fost oferite de Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale. Între timp, asistenţii sociali şi bibliotecarii care trebuie să-i ajute pe cei care nu au acces la Internet să se înregistreze au probleme cu platforma admin. Deocamdată, aceasta nu este pe deplin funcţională, astfel oamenii sunt trimişi acasă şi li se spune să revină ulterior.

  Mai mulţi pensionari, care au venit miercuri la direcţia asistenţă socială din sectorul Buiucani, pentru a fi înregistraţi pe platforma vulnerabilitate energetică, au făcut drumul înapoi. Site-ul admin pe care trebuie să-l acceseze asistenţii sociali are câteva deficienţe tehnice, astfel solicitanţii nu pot fi înregistraţi.

  „Cu regret platforma pentru admin compensaţii. gov.md nu este încă funcţională. Le solicităm oamenilor care vin câteva zile să mai aştepte, în caz dacă au număr de telefon mobil şi telefon îi ajutăm ca într-o procedură obişnuită de acasă. Dar însuşi ca direcţie cu platforma cum este stipulat în Regulament în prezent încă nu putem lucra. Fluxul de oameni este suntem în Chişinău şi suntem foarte, foarte mulţi, sunt foarte mulţi vârstnici”, a precizat şeful Direcţiei socială Buiucani, Violeta Dorul.

  Maria Nani este pensionară şi a venit la direcţia socială din sectorul Buiucani pentru a cere ajutor la înregistrarea pe platforma vulnerabilitate energetică. Femeia a avut mai mult noroc pentru că avea cu ea telefonul mobil. Astfel, ea a fost ajutată să se înregistreze prin procedura obişnuită.

  Mulţi însă din cei care au venit după ajutor au făcut drumul înapoi.

  În reacţie, Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale susţin că se află în comunicare directă cu toţi asistenţii sociali şi acolo unde există anumite dificultăţi tehnice se intervine cât mai rapid.

  În context, miercuri, după şedinţa Guvernului, premierul Natalia Gavriliţa a declarat că, deocamdată, nu s-a înregistrat pe platforma vulnerabilitate energetică. Prim-ministrul a reiterat că locuieşte cu părinţii şi că ei sunt cei care trebuie să se înregistreze. „O să găsim un weekend neapărat să o facem împreună”, a mai adăugat premierul.

  Platforma compensaţii.gov.md a fost lansată în data de 12 octombrie. Site-ul a costat circa 100 de mii de euro. Banii au fost oferiţi de către partenerii externi.

  publika.md

  Click to comment

  Leave a Reply

  Adresa ta de email nu va fi publicată.

  Facebook

  SOCIAL

  Expertul în drept constituțional Vitali Catană a comentat compensațiile oferite de autorități pentru costul resurselor energetice consumate de cetățeni. În opinia expertului, ceea ce...

  Noutăţi

  După ce deja au început să vină primele răspunsuri la cererile cu privire la atribuirea categoriei de vulnerabilitate energetică, mai multe persoane s-au arătat...

  Noutăţi

  Cetățenii care s-au înregistrat pe platforma compensatii.gov.md urmează să fie anunțați de astăzi, 30 noiembrie, despre categoria de vulnerabilitate energetică în care au fost...

  Noutăţi

  Răspunsul cu privire la atribuirea categoriei de vulnerabilitate energetică va fi trimis consumatorilor treptat. În același timp, toți cetățenii care s-au înscris până la data...

  Copyright © 2021