Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Noutăţi

  Comentatorii politici s-au expus cu privire la subiectul remanierilor guvernamentale

  Ședința de ieri a Executivului a debutat cu o serie de remanieri, așa cum s-a vehiculat anterior. Astfel, Sergiu Gaibu a demisionat, iar locul lui a fost luat de deputatul PAS, Dumitru Alaiba. Și Ministerul Mediului va avea un nou ministru. Este vorba despre secretara de Stat de la Mediu, Rodica Iordanov.

  „Prin aceste schimbări se recunoaște că randamentul acestor instituții nu este cel mai bun. (…) E clar că cei de la PAS aveau nevoie de o anumită infuzie de sânge proaspăt, însă acest moment de schimbare s-a pierdut. El trebuia să fi fost făcut prin vară. Acum în toamnă să mergi pe o schimbare radicală a unui guvern nu cred că va fi cea mai bună soluție pentru Republica Moldova.(…) Cel puțin eu nu cred în căderea guvernului, cel puțin până în primăvară”, opinia a fost exprimată de comentatorul politic Ion Tăbîrță în cadrul emisiunii „TEMA” de la postul de televiziune „Primul în Moldova”.

  Paradoxal, jurnalistul Valeriu Reniță admite că procesul de remanieri și schimbări poate continua în Republica Moldova.

   „Eu cred că procesul de remanieri și schimbări poate continua”, a conchis jurnalistul Valeriu Reniță.

  Totodată, notăm, că în cadrul ședinței de ieri a guvernului a fost anunțată și demisia directorului Agenției Proprietății Publice, Eugeniu Cozonac. Locul acestuia va fi luat de Alexandru Musteață. Gavrilița a precizat că acesta nu este rudă cu Alexandru Musteață, directorul Serviciului de Informații și Securitate (SIS). Tot în ajun, Andrei Muntean a fost eliberat din funcția de director adjunct al Agentiei Naționale pentru Reglementare în Comunicații Electronice și Tehnologii a Informației, din data de 25 noiembrie. În această funcție a fost aprobată candidatura Silviei Pojoga, care pe lângă funcția de director adjunct al Agenției Naționale pentru Reglementare în Comunicații Electronice și Tehnologii a Informației pe care o va deține pe un termen de 4 ani, va deținere și funcția de director până la desemnarea unui nou director al Agenției. Prim-ministrul Natalia Gavrilița a precizat că vor urma și alte numiri în instituțiile subordonate Guvernului.

  Menționăm că în momentul scrierii acestei știri, serviciul de presă al PAS, Parlamentul, guvernul, dar și administrația prezidențială nu au comentat deocamdată declarațiile comentatorilor politici.

  primul.md

  Click to comment

  Leave a Reply

  Adresa ta de email nu va fi publicată.

  Facebook

  POLITICA

  Sânge nou nu ar strica. Este reacția fostului vicepremier pentru Reintegrare, Vladislav Kulminski, după ce tot mai des în ultima perioadă au apărut zvonuri că ar putea...

  POLITICA

  Ideea necesității remanierilor guvernamentale prinde contur în societate, fiind invocată atât de reprezentanții opoziției, experți și analiști, dar și de cetățenii de rând, care...

  Copyright © 2021