Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • POLITICA

  Comentator politic: Urmează o toamnă fierbinte

  Ne așteaptă o toamnă fierbinte. O declarație în acest sens a fost făcută de comentatorul politic Ion Tăbîrță în cadrul emisiunii „TEMA” de la postul de televiziune Primul în Moldova.

  „Vorbim de o toamnă fierbinte. Probabil sunt interese atât în interior, cât și în exterior ca această toamnă să fie una fierbinte”, a menționat Tăbîrță.

  În context, Tăbîrță s-a referit la reforma justiției și dosarele de rezonanță din ultima perioadă. Comentatorul politic spune că aceste dosare trebuie să fie foarte bine documentate și cu un anumit probatoriu convingător. Însă, pentru cetățeanul de rând nu sunt suficiente doar aceste dosare, când în toamnă „se vor trezi cu facturi mari și prețuri de 2 ori mai mari la produse”.

  „Referitor la procese și dosare, ele trebuie să fie foarte bine documentate, cu un anumit probatoriu convingător. Acest scenariu îmbogățire ilicită, arest – nu există finalitate. Desigur, la o bună parte din cetățenii Republicii Moldova, le plac aceste rețineri, pentru că ei vor răzbunare. Întrebați cetățeanul de rând, vor spune: că cei din Parlament, cei de la conducere s-au îmbogățit, se gândesc doar la ei. Și când cineva este tras la răspundere, lumea se bucură. Însă, guvernarea, ministerul Justiției sau cei care promovează aceste reforme, trebuie să ducă aceste reforme până la capăt, pentru că de altfel într-adevăr vom avea sentimentul de o răzbunare politică.

  Cetățeanul de rând, în toamnă, când într-adevăr se va trezi cu aceste facturi mari și problema nu este în facturi, dar problema este în puterea scăderii ei de cumpărare, când cu o anumită sumă te duceai în magazin și cumpărai anumite produse și acum cumperi de două ori mai puține produse. Acest lucru nu poate să nu te afecteze. De aceea, pe lângă faptul că tu promovezi reforma justiției și într-adevăr reformarea justiției va duce la curmarea schemelor care subminează economia, tu trebuie să vii cu măsuri sociale, tu trebuie să compensezi, tu trebuie să găsești anumite instrumente, mecanisme care cumva să atenuezi din nevoile cetățeanului. Să nu fim naivi să credem că nu ne va afecta, ne va afecta. (…) Dacă cei de la guvernare nu vor reuși acest lucru, atunci orice reformă a justiției nu va avea efectul scontat”, a declarat Tăbîrță.

  Site-ul a-tv.md oferă dreptul la replică tuturor celor vizați în articol.

  facebook.com

  TOP 24 de ore

  Facebook

  Copyright © 2021