Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte Accent INFO

  Colțul de rai de la Măgdăcești

  Călătorim în siguranță acasă. Astăzi facem o incursiune prin locațiile turistice din centrul Moldovei și ajungem la 13 km de Chișinău, în satul Măgdăcești, raionul Criuleni. Vă aducem mai aproape de frumoasa capelă care poartă numele Sfântului Ioan Botezătorul – locul unde cerul se contopește cu pământul. Este singura capelă de acest gen în țară, cu ușile mereu deschise pentru rugăciune.

  Poposim la o răscruce de drumuri, într-un cartier nou al satului Măgdăcești din raionul Criuleni. Colțul de rai ce emană liniște și miroase a mir și trandafir este împrejmuit de un mic teritoriu pavat și este îngrădit cu un gărduț ornamentat din metal. Frumoasa capelă „Sfântul Ioan Botezătorul ” este mereu deschisă pentru rugăciune, spune primarul de Măgdăcești, Liuba Cojocaru.

  LIUBA COJOCARU, PRIMAR DE MĂGDĂCEȘTI

  „Aici mereu este deschis, orice sătean poate veni în orice mijloc de noapte și zi, să-și aline durerea.

  Interiorul bine amenajat, pictat și iluminat, este o adevărată binecuvântare pentru fiecare sătean sau oaspete al satului.

  LIUBA COJOCARU, PRIMAR DE MĂGDĂCEȘTI

  „Poți să aprinzi o lumânare. Totdeauna sunt lumânări – o liniște și un colț de rai”.

  Capela „Sf. Ioan Botezătorul” a fost construită și sfințită în toamna anului 2017, de un sobor de preoți, cu binecuvântarea Înalt Preasfințitului Vladimir, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove.

  LIUBA COJOCARU, PRIMAR DE MĂGDĂCEȘTI

  „Această capelă a fost construită în 2017, la inițiativa consilierilor Ion Efros și Gheorghe Soltan ”.

  Costul lucrărilor este de 450.000 lei, dintre care 100.000 lei au fost alocate de Consiliul sătesc. Au contribuit la construcția capelei 300 de familii din sat și Primăria de Măgdăcești.

  Copyright © 2020