Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Colecție nouă de magnolii

  Grădina Botanica și-a completat colecția de magnolii. Aici au fost plantate 30 de soiuri noi și trei specii de arbuști. Îmbucurător este și faptul că unii dintre acestea deja au început să înflorească. Noile magnolii au fost alese astfel, încât să creeze un aspect coloristic frumos, în nuanțe de roz, alb și bordo.

  Dacă până acum, la Grădina Botanică erau doar două specii de magnolia, care există deja de vreo 30 de ani, în prezent, instituția și-a suplinit colecția cu soiuri noi.

  Tatiana Sîrbu, doctor în biologie, Grădina Botanică

  “S-au făcut plantări pe acest sector cu circa 30 de soiuri noi și încă trei specii de magnolia, care vor întregi colecția, și sperăm noi că, vor crea o ambianță frumoasă și interesantă pentru vizitatorii noștri.”

  Arbuștii noi plantați au fost acoperiți pentru a fi protejați de frig în special pe timp de noapte, când afară se înregistrează temperaturi sub zero grade. Și asta mai ales că unii deja au dat primele roade.

  Tatiana Sîrbu, doctor în biologie, Grădina Botanica

  “Ceea ce vedem un arbust mai mic, este un exemplar de Magnolia Stelata, o specie mai precoce, dar destul de sensibilă, deja puțin este afectată de ger.”

  Copacii de magnolia înfloresc la sfârșitul lunii aprilie sau chiar începutul lunii mai și emană un miros puternic și îmbietor.

  Tatiana Sîrbu, doctor în biologie, Grădina Botanica

  “Plantarea magnoliilor pe acest teren s-a făcut după principiul cromatic, conform culorii s-au plantat plante albe, roze și bordo.”

  În natură există 70 de specii de magnolia. Acestea sunt răspândite în America de Nord și America Centrală și în țări din Europa de Est, cum ar fi Japonia, China și Coreea. Specialiștii spun că copacii de magnolia, cei care cresc deja de ani buni la Grădina Botanică vor înflori cel mai probabil într-o săptămână. Asta în condițiile în care se vor înregistra temperaturi stabile de 18 grade.

  a-tv.md

  Facebook

  Copyright © 2020