Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • POLITICA

  CoE a confirmat că proiectul privind reforma CSM promovat de către Guvern este în conformitate cu avizele recente ale Comisiei de la Veneția

  Consiliul Europei a confirmat că proiectul de lege privind amendamentele constituționale referitoare la sistemul judecătoresc și Consiliul Superior al Magistraturii, promovat de către Guvernul Republicii Moldova, este în conformitate cu avizele recente ale Comisiei de la Veneția. Declarația a fost făcută ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, în urma unei vizite efectuate la Strasbourg.

  Nagacevschi a avut o serie de întrevederi cu membrii Grupului de Lucru de Nivel Înalt al Consiliului Europei, creat de către Consiliul Europei pentru susținerea Republicii Moldova în eforturile sale de reformare a sistemului judecătoresc.

  În cadrul discuțiilor au fost abordate subiecte privind statutul reformelor în sectorul justiției și importanța conformării acestora cu standardele europene. De asemenea, membrii Consiliului Europei au reiterat că vor continua să coopereze strâns cu Republica Moldova pentru a facilita implementarea integrală și eficientă a reformelor în sectorul justiției.

  Ministrul Justiției a mai declarat că, astăzi, în cadrul ședinței de Guvern, va solicita reaprobarea proiectului de modificare a Constituției Republicii Moldova, cu unele ajustări pentru a respecta soluția pronunțată de Curtea Constituțională. Imediat ce acest proiect va fi aprobat, el va fi publicat în Monitorul Oficial, și transmis către Curtea Constituțională pentru obținerea unui aviz în vederea transmiterii acestui document pentru aprobare în Parlament.

  Curtea Constituțională a avizat negativ inițiativa de revizuire a Constituției, propusă de Guvern. Proiectul vizează aspecte ce țin de numirea judecătorilor, inclusiv a magistraților la Curtea Supremă de Justiție.

  justice.gov.md

  POLITICA

  A eșuat teoria populiștilor. Astfel ministrul justiției, Fadei Nagacevschi, a comentat decizia Curții Constituționale, care nu a admis sesizarea deputaților PAS privind autodizolvarea Parlamentului.

  POLITICA

  Ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi, developează o nouă inițiativă populistă a deputatului PAS, Sergiu Litvinenco. Nagacevschi a scris, pe Facebook, că Litvinenco a depus o...

  POLITICA

  Ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi, le-a mulțumit experților GRECO pentru Raportul în care sunt evaluate progresele realizate de Republica Moldova în implementarea recomandărilor înaintate, începând...

  POLITICA

  Ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi, susține că atunci când a preluat mandatul său, deținut anterior de Olesea Stamati, membru al echipei conduse de Maia Sandu,...

  Copyright © 2020