Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  Codurile Galbene de incendiu şi secetă rămân valabile până pe 21 august

  Serviciul Hidrometeorologic de Stat a prelungit până pe 21 august Codul Galben de pericol excepţional de incendiu.

  Conform meteorologilor, până la această dată pe o mare parte a teritoriului se va menține pericol excepțional de incendiu (clasa V) cu caracter natural și amenințare de incendiu a fâșiilor forestiere și a culturilor agricole.

  De asemenea, până pe data de 21 august, în mare parte a teritoriului ţării, se menţine Cod Galben de secetă hidrologică. Hidrologii au solicitat agenților economici și populației să consume rațional resursele de apă.

  La rândul lor, salvatorii şi silvicultorii avertizează că este posibilă aprinderea terenurilor agricole, a depozitelor de furaje, zonelor cu vegetaţie forestieră, locuinţelor şi anexelor gospodăreşti. Totodată, este recomandată restricţionarea efectuării lucrărilor care creează condiţii favorizante pentru producerea de incendii prin degajări de substanţe volatile sau supraîncălziri excesive.

  Potrivit SHS, în acest sfârşit de săptămână, pe întreg teritoriul ţării se aşteaptă valori termice de până la 30 grade Celsius, cu cer variabil, fără precipitaţii. Începând de luni, vremea va deveni caniculară.

  moldpres.md

  Facebook

  SOCIAL

  Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis o avertizare cod galben de înghețuri. Iată când se va răci vremea.

  SOCIAL

  Sinopticienii au emis astăzi cod galben de intensificări ale vântului, care este valabil pe tot teritoriul țării începând cu ora 15:00.

  SOCIAL

  Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) a anunţat, în perioada 16-19 august, pe întreg teritoriul ţării, Cod Galben de caniculă.

  SOCIAL

  Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) a anunțat că menține pe parcursul zilei de astăzi Codul Galben de instabilitate atmosferică pe întreg teritoriul Republicii Moldova.

  Copyright © 2021