Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Noutăţi

  Cod galben de vreme caniculară. Recomandările Agenției de Mediu

  Meteorologii au emis cod galben de vreme caniculară şi pericol excepţional de incendiu întrucât temperatura aerului va ajunge la 33-35°C.

  În acest sens,  Agenția de Mediu recomandă cetățenilor să evite pe cât posibil expunerea la soare, în special persoanele în etate, femeile însărcinate, pacienţii cu maladii cardiovasculare şi alergicii.

  Totodată, Agenția recomandă să folosiți îmbrăcăminte uşoară, precum şi accesorii de protecţie (pălării, umbrele, ochelari de soare).

  Pentru a evita deshidratarea este bine să aveţi la îndemână lichide (apă).

  „Cetățenii care aleg să se odihnească în mijlocul naturii şi aprind ruguri sunt rugați să respecte regulile antiincendiare. Pentru a preîntâmpina producerea incendiilor, e necesar ca focul să fie aprins doar în spaţiile special amenajate, la o depărtare considerabilă de spaţiile forestire, şi în permanenţă supravegheat.

  La plecare, focul e nevoie de a fi stins minuţios, iar pentru mai multă siguranţă, acoperit cu pământ. Pentru a nu genera incendii de proporţii, aruncarea ţigărilor şi chibriturilor aprinse este strict interzisă”, mai recomandă specialiștii.

  Totodată, Agenția de Mediu, face apel către conducătorii gospodăriilor agricole să nu admită încălcarea regulilor de apărare împotriva incendiilor pe fîşiile de teren, unde are loc secerişul.

  De asemenea, în aceste zile toride, populaţia trebuie să dea dovadă de maximă prudenţă şi atunci cănd merg la scăldat.

  „Atenţie maximă trebuie acordată copiilor, atunci când mergeţi cu ei la bazinele acvatice. Ţinând cont de aceste recomandări, viaţa dumneavoastră va fi în siguranţă. În caz de situaţii excepţionale, apelaţi prompt Serviciul 112”, se mai arată în comunicat.

  Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat (SHS), în perioada 28-30 iunie, în orele amiezii se prevede vreme caniculară cu maxime termice de +33°C…+35°C și mai mult.

  știri.md

  Facebook

  Noutăţi

  Serviciul Hidrometeorologic de Stat a anunțat şi pentru astăzi Cod Galben de instabilitate atmosferică. Conform meteorologilor, pe 17 august, în intervalul orelor 13.00-22.00, se...

  Noutăţi

  Serviciul Hidrometeorologic de Stat a anunțat pentru astăzi Cod Galben de instabilitate atmosferică.Conform meteorologilor, în intervalul orelor 13.00-21.00, se prevăd descărcări electrice, izolat averse...

  SOCIAL

  Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) a prelungit până pe 5 august inclusiv Codul Galben de pericol excepțional de incendiu. Conform meteorologilor, până la această...

  Noutăţi

  Cod galben de caniculă. Pe 26.07.2022 – 27.07.22, pe arii extinse temperatura maximă a aerului va atinge valori de +33°C și mai mult. RISCURI:...

  Copyright © 2021