Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • LUMEA

  Cod galben de inundaţii la Paris, după ce fluviul Sena a ieşit din matcă

  Autorităţile din Paris au închis accesul în mai multe sectoare de pe malurile fluviului Sena, luni, din cauza riscului de inundaţii, informează DPA.

  Nivelul apelor Senei a crescut dincolo de cota de patru metri, potrivit informaţiilor anunţate de Municipalitatea din Paris.

  Anumite alei şi pasaje subterane din proximitatea fluviului au fost complet inundate, iar accesul publicului pe unele dintre scările ce coboară pe malurile Senei a fost restricţionat prin amplasarea unor cordoane de securitate.

  Numeroşi pietoni s-au oprit pe podurile din Paris pentru a admira spectacolul oferit de apele Senei, după ce fluviul a inundat mai multe zone în care parizienii se relaxau de obicei stând pe bănci, plimbându-se sau făcând jogging.

  Ile aux Cygnes, o insulă de pe Sena, situată în proximitatea Turnului Eiffel, a fost de asemenea închisă pentru vizitatori.

  Municipalitatea din Paris a emis un cod galben de vreme nefavorabilă, care implică un risc sporit de inundaţii şi posibilitatea unei creşteri bruşte a nivelului apelor Senei.

  Deocamdată nu au fost raportate pagube materiale substanţiale, dar oficialii parizieni i-au îndemnat pe rezidenţi să rămână vigilenţi.

  Parisul se confruntă cu ploi abundente de mai multe zile, însă Sena nu a ajuns deocamdată la nivelul raportat în iunie 2016, când apele sale au depăşit cota de 6,1 metri, sau la cel din 1919, când a fost depăşită cota de 8,62 de metri.

  Sena a ieşit din matcă şi în 2018, determinând interzicerea accesului pe mai multe străzi şi alei din apropierea fluviului.

  Ploile abundente au cauzat inundaţii şi în alte regiuni ale Franţei, mai multe drumuri fiind închise în sudul ţării.

  Un bărbat în vârstă de 70 de ani s-a înecat duminică în nordul Franţei, potrivit relatărilor din presa naţională.

  Ploile vor continua şi în perioada următoare, potrivit prognozelor meteorologice, sporind riscul de inundaţii şi viituri şi vor determina, cel mai probabil, o creştere suplimentară a nivelului apelor râurilor.

  Un cod portocaliu de vreme nefavorabilă a fost deja emis în mai multe regiuni din sud-vestul şi nordul Franţei.

  agerpres.ro

  LUMEA

  Bilanţul în urma ploilor abundente care au afectat în ultimele trei zile statul Nepal unde au declanşat alunecări de teren şi viituri a crescut...

  LUMEA

  Cel puţin 35 de persoane au murit în urma alunecărilor de teren şi a inundaţiilor care au afectat statul indian Kerala (sud-vest) în ultima...

  SOCIAL

  Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis o avertizare cod galben de înghețuri. Iată când se va răci vremea.

  LUMEA

  Cel puțin 17 pacienți dintr-un spital au murit în Mexic, din cauza inundațiilor puternice. Un râu s-a revărsat și apa a întrerupt alimentarea cu...

  Copyright © 2021