Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • ALEGEREA EDITORILOR

  CNESP declară stare de urgență pe întreg teritoriul țării până pe 15 ianuarie 2021

  Comisia națională extraordinară de sănătate publică (CNESP) a decis instituirea stării de urgență în sănătate publică pe întreg teritoriul țării în perioada 30 noiembrie 2020 – 15 ianuarie 2021.

  În scopul prevenirii răspândirii COVID-19, s-a decis interzicerea activității cluburilor de noapte începând cu data de 28 noiembrie 2020. Totodată, din 30 noiembrie, restaurantele, barurile și cafenelele vor putea activa până la ora 22.00. În perioada stării de urgență în sănătate publică, se va interzice organizarea și desfășurarea conferințelor științifice, competițiilor sportive, olimpiadelor cu prezența fizică a persoanelor.

  De asemenea, nu se va permite prezența spectatorilor în incinta teatrelor, cinematografelor, sălilor de concerte sau caselor de cultură. În același timp, instituțiile publice și cele private vor stabili un regim special de muncă, fiind atras la serviciu doar personalul strict necesar pentru a asigura funcționalitatea întreprinderilor.

  Se va admite organizarea întrunirilor în masă cu caracter unic, și evenimentelor festive, cu participarea unui număr mai mic de 50 de persoane. Premierul Ion Chicu a declarat că decizia a fost luată după ce în țară, la fel ca în întreaga lume, numărul de cazuri de infectare cu COVID-19 este în creștere.

  Potrivit datelor Ministerului Sănătății, în total au fost confirmate 102 894 de cazuri, dintre care 10 880 sunt cazuri active. 3499 de persoane sunt spitalizate, în terapie intensivă – 253 de persoane, conectate la sistemul de ventilare – 52 de persoane.

  Spitalele sunt ocupate în proporție de 90% în municipiul Chișinău, iar în raioanele țării – 85%. Într-o săptămână va fi activat încă un spital din Chișinău cu o capacitate de 260 de locuri.

  gov.md

  Facebook

  LUMEA

  Microbiologul britanic Ravi Gupta, unul dintre consilierii guvernului de la Londra, a avertizat luni că Marea Britanie se află în pragul unui nou val...

  LUMEA

  Premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat stare de urgență, miercuri, în orașul Lod, aflat în centrul țării, după o revoltă a arabilor israelieni, pe...

  LUMEA

  Cel puţin 82 de persoane au murit duminică dimineaţa într-un incendiu care a distrus un spital din Bagdad dedicat pacienţilor bolnavi de COVID-19, potrivit...

  SOCIAL

  Statul va acoperi cheltuielile pentru facturile la energia electrică pe perioada stării de urgență pentru toți consumatorii casnici din Republica Moldova. Proiectul PSRM a...

  Copyright © 2021