Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  CNA, replică pentru Nemerenco

  Conducerea CNA a venit cu o replică la declaraţiile Alei Nemerenco precum că „CNA a cam frânat, nu s-a autosesizat și nu a considerat o problemă de mare importanță” investigarea cazurilor de eliberare a certificatelor false de vaccinare anti-Covid. CNA consideră că declarațiile funcționarei sunt calomnioase și speculative.

  Din declarația CNA

  „Până la recepționarea demersului Ministerului Sănătății, din 1 septembrie curent, CNA a formulat două solicitări către minister, prin care a cerut prezentarea listelor persoanelor imunizate. Răspunsul, venit de la Ministerul Sănătății, a fost de fapt refuzul de a ne furniza datele solicitate, invocându-se protecția datelor cu caracter personal. Abia la începutul acestei luni, ministrul actual a remis în adresa CNA listele persoanelor vaccinate, care urmează a fi analizate în cadrul investigațiilor pornite de CNA acum câteva luni. Prin urmare, afirmațiile precum că CNA ar da dovadă de inacțiune în investigarea schemelor de corupție privind eliberarea certificatelor de vaccinare false sunt speculative și calomnioase”, se arată într-un comunicat al CNA.

  Amintim că Ala Nemerenco a acuzat săptămâna trecută CNA de lipsă de acțiune în cazul certificatelor de vaccinare false. Am încercat să luăm legătura cu reprezentanții Ministerului Sănătății pentru un comentariu la acest subiect, nimeni însă nu ne-a răspuns la telefon.

  Telegram channel

  a-tv.md

  Facebook

  Copyright © 2021