Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte Accent INFO

  Clipe de mândrie la Moscova

  În acest an, tradiționala paradă militară din Piața Roșie din Moscova a fost organizată cu întârziere, din cauza pandemiei de COVID-19. La eveniment au participat lideri din mai multe țări, iar printre invitați s-a regăsit și președintele Republicii Moldova, Igor Dodon.

  În Federația Rusă, președintele Igor Dodon este însoțit de 75 de militari ai Gărzii de Onoare a Armatei Naționale. Soldații au plecat la Moscova pentru repetiții cu două săptămâni înainte de eveniment, iar astăzi au reprezentat cu demnitate țara.

  IGOR DODON, PREȘEDINTELE RM
  “Ei au prezentat cu demnitate țara noastră alături de militarii din alte țări. Bravo! Sînt clipe de o mândrie deosebită pentru Moldova, pentru întregul popor, pentru toți concetățenii, oriunde s-ar afla ei! »

  Ulterior, președintele Igor Dodon, a depus flori la Mormântul Ostașului Necunoscut de la Moscova. La ceremonia, care a avut loc după parada din Piața Roșie, au participat mai mulți șefi de state.

  Președintele R. Moldova a ajuns la Moscova ieri, 23 iunie. Pe lângă faptul că Igor Dodon a fost prezent la evenimentul din Piața Roșie, președintele și-a stabilit și o agendă cu subiecte pe care intenționează să le discute cu autoritățile ruse. Primul subiect se referă la prelungirea regimului preferențial pentru exportul de mărfuri moldovenești în Federația Rusă, care expiră în data de 30 iunie 2020. Al doilea subiect se referă la autorizația pentru transport, iar cel de-al treilea – de creditul rusesc.

  Copyright © 2020