Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Ciurea: UE — oglinda acțiunilor PAS

  Obiceiurile dictatoriale ale PAS și Maiei Sandu umbresc imaginea Europei. Este opinia politologului Corneliu Ciurea. Ciurea este de părere că partenerii externi trebuie să ia atitudine față de reținerea scandaloasă a procurorului general, Alexandr Stoianoglo pentru că în urma acțiunilor celor de la guvernare, imaginea UE este deja grav afectată.

  Corneliu Ciurea, politolog

  «Au un sentiment de impunitate completă, iar acest lucru a influențat faptul că și-au permis să acționeze în acest fel. Acestea sunt acțiuni dure, ineficiente din punct de vedere politic în țara noastră, deoarece acest lucru dă naștere imediat pozițiilor din partea opoziției, din societate. Și, după cum s-a dovedit, din punctul meu de vedere, autoritățile au calculat greșit, deoarece cei nemulțumiți și-au unit forțele „.

  În ceea ce privește poziția partenerilor externi, politologul a menționat că aceștia nu vor putea păstra distanța față de reținerea scandaloasă a procurorului general.

  Corneliu Ciurea, politolog

  „Cred că, în orice caz, vor trebui să se distanțeze oarecum de acțiunile autorităților și să spună că„ nu știam, nu i-am sfătuit, nu știm nimic ”. Și acesta va fi un anumit semnal pentru ca autoritățile să-și schimbe atitudinea. Imaginea Europei, a Uniunii Europene este deja grav deteriorată, având în vedere aceste acțiuni, deoarece UE este oglinda care reflectă tot ceea ce face actuala guvernare. Pentru că se identifică complet cu ei. Și aceste obiceiuri dictatoriale, ele, desigur, umbresc imaginea Europei „.

  Potrivit politologului, oficialii europeni vor trebui să pledeze în favoarea lui Alexandr Stoianoglo pentru a păstra cel puțin din decență, imaginea unui proces democratic.

  Corneliu Ciurea, politolog

  „Atunci când societatea susține opoziția, în special cea parlamentară, atunci nu mai există loc pentru dictatori în Moldova și, de obicei, aceștia pierd.”

  Opoziția parlamentară, reprezentată de Blocul comuniștilor și socialiștilor, solicită tuturor forțelor sănătoase ale societății, indiferent de punctele de vedere politice, să își exprime dezacordul față de acțiunile actualei guvernări și să iasă duminică la protest. Am încercat să luăm legătura cu reprezentanții PAS și ai instituției prezidențiale pentru un comentariu la acest subiect, nimeni însă nu ne-a răspuns la telefon.

  Telegram channel

  a-tv.md

  Facebook

  Copyright © 2021