Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte Accent INFO

  Circulația mașinilor de mare tonaj, interzisă pe timp de caniculă

  În zilele cu temperaturi caniculare, de peste 30 ˚C, mașinile de mare tonaj nu au dreptul să circule pe străzile din Capitală în intervalul orelor 10.00 și 20.00. Autoritățile municipale și poliția își propun să monitorizeze modul în care este respectată această normă legală. Cum vor fi efectuate controalele și ce cred cetățenii despre această inițiativă aflați din reportajul ce urmează.

  VERONICA LEȘCO, REPORTER ACCENT TV

  «Măsura impusă de autoritățile municipale are drept scop protejarea învelișului din beton asfaltic al drumurilor publice. Astfel, restricțiile vizează unitățile de transport care depășesc capacitatea 20 de tone. Un exemplu în acest sens este porțiunea de drum pe care ne aflăm. Este oră când se poate și când nu se poate».

  «Desigur, drumurile se strică, pe urmă, iarăși, cheltuieli la oraș, sunt cheltuielile oamenilor care plătesc impozite. Și pe urmă, aerul e poluat. 00.35 + 00.10 E foarte bine că au interzis».

  «Consider că este o decizie foarte corectă, deoarece pentru circulația unor vehicule de acest fel, trebuie să existe porțiuni de drum speciale. Uneori, traversezi pe trecerea de pietoni și îți este frică, dar ce să mai spui despre șoferii care circulă cu automobilele. Este o decizie bine gândită».

  LILIAN COPACI, ȘEF INTERIMAR, DIRECȚIA GENERALĂ TRANSPORT PUBLIC ȘI CĂI DE COMUNICAȚIE

  «Este interzisă în perioada de la ora 10:00- 20:00, adică în afara acestor perioade ele vor putea circula. Aceasta s-a făcut în comun cu Inspectoratul de Poliție și vor fi monitorizate aceste vehicule pentru a nu produce degradări ale învelișului asfaltic pe străzile din municipiu».

  Limitările de circulație în perioada cu temperaturi caniculare nu vizează transportul public de pasageri, unitățile care transportă produse alimentare, materiale destinate prevenirii sau lichidării situațiilor excepționale, vehicule destinate transporturilor de mărfuri sub temperatură controlată și a celor implicate în reabilitarea drumurilor sau în limitele șantierelor de construcție. Veronica Leșco și Eugen Gumeniuc, Accent TV.

  Copyright © 2020