Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  Circa 3700 cereri depuse online în prima zi de înscriere în clasa I a copiilor din capitală

  Primăria municipiului Chişinău informează că în prima zi de înscriere a copiilor de 7 ani în clasa I, au fost depuse circa 3700 de cereri online, prin intermediul platformei „escoala.chisinau.md”.

  Menționăm că în acest an, înscrierea copiilor în clasa I se va desfășura în două etape: 21.05.2020 – 19.06.2020 – etapa I și 22.06.2020-28.08.2020 – etapa a II-a.

  În prima etapă vor fi analizate cererile care corespund cerințelor enunțate: împlinirea de către copil a vârstei de 7 ani și corespunderea instituției de învățământ cu adresa de reședință. Cererile care nu se încadrează pentru I-a etapă, vor fi transferate pentru etapa ulterioară.

  Precizăm că inițial, părinții completează cererile de înscriere a copiilor în clasa întâi. Managerii școlari pot solicita repetat anumite documente, dacă cele depuse nu arată corespunzător sau dacă beneficiarul nu a atașat toate actele necesare. Instituțiile vor emite decizii privind înscrierea copiilor la sfârșitul fiecărei etape din cele două anunțate. Lista finală a copiilor înscriși în clasa I, validată prin ordinul directorului instituției, va fi afișată la 28 august 2020.

  Pentru detalii, persoanele interesate pot apela Call centru: (022) 20-16-09.

  Procedura de înscriere prin intermediul platformei „escoala.chisinau.md” corespunde condițiilor și cerințelor prevăzute de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării.

  Toate cererile vor fi analizate în ordinea în care au fost depuse.

  E de menționat că pagina web „escoala.chisinau.md” poate fi accesată și de pe platforma „educatieonline.md”.

  TOP 24 de ore

  Facebook

  ALEGEREA EDITORILOR

  Blocul electoral al Comuniștilor și Socialiștilor va organiza, duminică, 4 iulie, un marș pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt din Capitală cu genericul...

  SOCIAL

  Weekend-uri culturale la Chișinău. Concertele, concursurile și activitățile cultural-artistice sunt vizitate de sute de persoane. Cel puțin asta spune primarul general Ion Ceban.

  SOCIAL

  Peste 4 300 de oameni au fost imunizați la Maratonul de vaccinare anticovid desfășurat pe data de 26 iunie la Palatul Republicii din capitală.

  SOCIAL

  „Apă-Canal Chişinău” va întrerupe temporar furnizarea apei potabile miercuri 23 iunie, orele 09.00 - 23.00. Va fi deconectată apa pe str. Bucuriei, 13A, 20,...

  Copyright © 2021