Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • LUMEA

  Circa 22 000 de pelerini hasidici s-au reunit la Uman, pentru celebrarea Anului Nou evreiesc

  Circa 22.000 de pelerini hasidici s-au reunit în oraşul ucrainean Uman pentru a celebra, în pofida războiului, Anul Nou evreiesc, Roş Haşana, de vineri până duminică, au anunţat joi autorităţile regionale, informează AFP.

  „Circa 22.000 de pelerini hasidici au sosit deja la Uman”, situat în centrul Ucrainei, a afirmat pe Telegram guvernatorul regional Igor Tabureţ, citat de Agerpres.

  Ei vin majoritatea din Israel, din SUA şi „din alte ţări europene”, a precizat guvernatorul.

  În fiecare an, pelerini hasidici vin din întreaga lume la Uman, pentru a celebra Anul Noul evreiesc la mormântul lui Rabbi Nahman din Braţlav (1772-1810), una dintre figurile marcante ale hasidismului, curent ortodox al iudaismului.

  Oraşul Uman este relativ departe de zona frontului, însă autorităţile ucrainene şi israeliene i-au îndemnat pe pelerini să renunţe la călătoria lor din raţiuni de securitate.

  „Adăposturi mobile din beton” au fost instalate şi circa o mie de agenţi ai forţelor de ordine au fost mobilizaţi pentru eveniment, a adăugat Igor Tabureţ.

  Poliţişti veniţi din Israel participă de asemenea la operaţiuni în zona pelerinajului, potrivit guvernatorului.

  „Situaţia din Uman este pentru moment stabilă şi sub control”, a spus el.

  jurnal.md

  Site-ul a-tv.md oferă dreptul la replică tuturor celor vizați în articol.

  TOP 24 de ore

  Facebook

  SOCIAL

  Dragi prieteni! Sărbătorile de iarnă au un rol aparte în viața noastră. Ele ne amintesc nouă, tuturor, cât de importantă este familia, cât de...

  Copyright © 2021