Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Noutăţi

  Circa 15 mii de persoane au solicitat ambulanța săptămâna trecută

  Echipele de asistență medicală urgentă au acordat săptămâna trecută primul ajutor medical la 14 590 de persoane, inclusiv 3 103 copii.

  Potrivit Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească, după acordarea asistenței medicale, 5 637 de pacienți, dintre care 1 561 copii, au fost transportați la spitalele din țară.

  În ultima săptămână, intervenția ambulanței a fost solicitată de 3 293 de persoane cu urgențe cardiovasculare, urmate de 2 925 de pacienți cu urgențe respiratorii, 2 027 cu patologii neurologice și 1 063 cu diverse traumatisme.

  De asemenea, echipele de asistență medicală urgentă au fost solicitate de: 224 de pacienți cu accidente vasculare cerebrale, 94 de persoane cu boli infecțioase, 56 de persoane ce au avut de suferit în urma accidentelor rutiere și 54 de pacienții cu infarct miocardic.

  De ajutorul medical prespitalicesc au mai beneficiat 52 de persoane cu urgențe toxice. Totodată, două persoane au manifestat reacții alergologice acute după administrarea unor medicamente.

  Pe parcursul săptămânii trecute, mai multe persoane au avut de suferit în urma expunerii prelungite la temperaturile scăzute. Serviciul de Urgență a fost solicitat pentru patru pacienți cu hipotermie și unul cu degerături, care au beneficiat de asistență medicală urgentă la etapa de prespital. Ulterior, în dependență de stare, aceștia au fost transportați la spital pentru investigații și tratament în condiții de staționar.

  moldpres.md

  Click to comment

  Leave a Reply

  Adresa ta de email nu va fi publicată.

  Facebook

  Noutăţi

  În perioada 5 – 9 decembrie, echipele mobile de medici specialiști vor oferi consultații profilactice gratuite populației din raioanele Căușeni, Orhei și Florești. Potrivit...

  Noutăţi

  Cetățenii care s-au înregistrat pe platforma compensatii.gov.md urmează să fie anunțați de astăzi, 30 noiembrie, despre categoria de vulnerabilitate energetică în care au fost...

  Noutăţi

  Răspunsul cu privire la atribuirea categoriei de vulnerabilitate energetică va fi trimis consumatorilor treptat. În același timp, toți cetățenii care s-au înscris până la data...

  Noutăţi

  Criza energetică se acutizează în Republica Moldova. Populația se pregătește pentru o iarnă grea. Partenerii occidentali promit mai mult sprijin pentru țara noastră. Invitat...

  Copyright © 2021