Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Circa 11% din moldoveni, imunizați

  Numărul cazurilor noi de infectare cu Sars-Cov-2 scade, pe când numărul cetățenilor inoculați crește de la o zi la alta. Vestea bună vine din partea reprezentanților Ministerului Sănătății. Potrivit acestora, în prezent aproximativ 11 % din populație au ales să se imunizeze în unul din cele peste 520 de centre de vaccinare deschise pe teritoriul țării. Funcționarii spun că își propun să vaccineze până la finele anului curent 70 % din moldoveni pentru a putea forma imunitatea colectivă.

  Potrivit datelor prezentate de instituția de resort, de la începutul pandemiei și până-n prezent țării noastre au fost livrate aproximativ 930 de mii de doze de vaccin produse de diferite companii, 52% dintre care au fost deja administrate. Mai exact numărul total de moldoveni care s-au inoculat pe teritoriul statului a trecut de 480.000, iar mai bine de 114 mii de persoane sunt complet imunizate. Primele rezultate ale utilizării masive a vaccinului la scară națională sunt deja înregistrate.

  Denis Cernelea secretar de stat al ministerului Sănătății

  «Pentru săptămâna precedentă, în continuare, s-a constatat reducerea cazurilor noi de îmbolnăvire cu aproximativ 35% față de săptămâna precedentă. Astfel, au fost înregistrate 308 cazuri față de 469. Au fost efectuate peste 330 de mii de teste. Procentul persoanelor confirmate pozitiv la Sars-Cov-2 din totalul testelor efectuate în săptămâna trecută fiind de doar 2%, fiind un indicator foarte bun».

  Responsabilii de la minister au anunțat că în România au fost identificate deja primele 23 de cazuri de infectare cu Covid, tulpina indiană, iar Moldova nu dispune de utilaj pentru identificarea noii variante. Astfel, funcționarii îndemană, și-n continuare, populația să se imunizeze. În acest context, în acest weekend în capitală va avea loc un nou maraton de vaccinare în incinta universității de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu”.

  Denis Cernelea secretar de stat al ministerului Sănătății

  «Sunt așteptați acele persoane care au fost vaccinate cu vaccinul Pfizer și Sinopharm pentru a li se administra rapelul. Venim cu rugămintea ca toate persoanele să se programeze prealabil. Numărul de telefon și platforma de programare este pe site-ul universității de medicină, dar cine nu va reuși acest lucru are posibilitate să vină, oricum, în zilele de sâmbătă și duminica. Se va reuși toate persoanele să fie imunizate».

  Campania de imunizare a început în țara noastră pe 2 martie.

  a-tv.md

  Telegram channel

  Facebook

  Copyright © 2021