Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Cimitirul evreiesc, vandalizat

  Mai multe morminte din Cimitirul Evreiesc din Capitală au fost vandalizate. Deocamdată, oamenii legii nu au reușit să rețină făptașii. Dacă vor fi identificați, aceștia riscă o amendă sau un an de detenție pentru profanare.

  Solicitată de Accent TV, ofițerul de presă al Poliției Capitalei, Natalia Stati, ne-a declarat că după vandalizarea Cimirului Evreiesc din Chișinău, oamenii legii au inițiat un dosar penal pentru stabilirea tuturor circumstanțelor, dar și pentru a putea identifica făptașii.

  Natalia Stati, ofițer de presă Poliția Capitalei

  „Poliția nu tolerează și condamnă astfel de acțiuni de vandalism, iar persoanele care au comis această infracțiune vor compărea în fața legii. În acest context, Poliția întreprinde toate măsurile speciale de investigație și de urmărire penală, pentru identificarea și reținirea persoanelor care au comis această infracțiune, au distrus și profanat mormintele”

  Conform legisației în vigoare, infracțiunea se pedepsește cu o amendă în mărime de la 27 500 la 42 500 lei sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore, sau cu închisoare de până la un an.

  a-tv.md

  Copyright © 2020