Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  Chișinăul nu va rămâne fără apă la robinet: Apa în Nistru a scăzut

  Nivelul apei din râul Nistru este în scădere, iar acum nu există riscul suspendării inundării a stației de pompare a apei potabile pentru Chișinău. Despre aceasta a anunțat șeful Apă Canal, Anatol Lichii.

  „În momentul de față, nivelul Nistrului este de 16,2 metri, este în scădere și nu există riscul suspendării alimentării cu apă în municipiul Chișinău. Toate sistemele funcționează bine, situația este sub control”, a spus acesta.

  Reamintim sâmbăta trecută, primarul general al Capitalei, Ion Cheban, a organizat o ședință a Comisiei pentru Situații de Urgență, care a discutat problema creșterii nivelului de apă în râul Nistru, care a dus la inundarea plajei din Vadul lui Vodă.

  În timpul întâlnirii, riscurile au fost analizate și au fost propuse soluții pentru acțiune. De asemenea, un grup de experți au inspectat zona de risc și starea stației de pompare a apei de pe râul Nistru, care asigură locuitorilor din Chișinău apă potabilă.

  Șeful Capitalei a menționat că municipalitatea monitorizează constant situația pentru a răspunde rapid, dacă este necesar.

  „În aceste condiții, asigurarea capitalei cu apă potabilă este o sarcină importantă pentru noi, deoarece pompele se află la 21 m sub nivelul Nistrului, astfel, era riscul ca motoarele să fie inundate. Acum, situația este sub control, însă 3 pompe de rezervă și o centrală de rezervă au fost pregătite. În același timp, Apă Canal Chișinău a făcut deja rezerve de apă”, a spus primarul.

  De remarcat faptul că situația din zona plajei este controlată de Inspectorul General pentru Situații de Urgență, care au organizat un baraj de 1 km. Situația este, de asemenea, monitorizată constant de autoritățile publice locale și de poliția municipiului.

  TOP 24 de ore

  Facebook

  LUMEA

  Ploile torenţiale care au căzut în ultimele zile în Albania şi Kosovo au provocat luni inundaţii care au distrus drumuri şi case, au blocat...

  LUMEA

  Aproape 10.000 de persoane au fost evacuate în districtul East Aceh din provincia Aceh în urma inundaţiilor produse în zonă, apele acumulate atingând până...

  SOCIAL

  Autoritățile vor face tot posibilul pentru a sprijini financiar oamenii afectați de inundațiile din ultimele zile, în special în sudul țării. Președintele Igor Dodon...

  SOCIAL

  Pe parcursul ultimelor 24 de oare angajații IGSU au continuat acțiunile de prevenire a inundațiilor în lunca râurilor Prut și Nistru. Pentru preîntâmpinarea intemperiilor,...

  Copyright © 2020