Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  Chișinău este primul oraș din Moldova care a aderat la inițiativa – Îmbunătățirea rezilienței urbane până în anul 2030

  Municipiul Chișinău este primul oraș din Republica Moldova care a aderat la inițiativa emblematică UNDRR – Îmbunătățirea rezilienței urbane până în anul 2030. În acest sens, primarul general Ion Ceban a a discutat astăzi cu șeful Biroului European ONU pentru Reducerea Riscurilor de Dezastre (UNDRR), care a oferit tot suportul în realizarea Raportului de Evaluare a Rezilienței la Dezastre și a Sistemului de Sănătate Publică din Chișinău.

  Municipiul Chișinău este primul oraș din Republica Moldova care a aderat la inițiativa emblematică UNDRR – Îmbunătățirea rezilienței urbane până în anul 2030.

  În acest sens, primarul general Ion Ceban a a discutat astăzi cu șeful Biroului European ONU pentru Reducerea Riscurilor de Dezastre (UNDRR), care a oferit tot suportul în realizarea Raportului de Evaluare a Rezilienței la Dezastre și a Sistemului de Sănătate Publică din Chișinău.

  „A fost realizat Scorecard-ul detaliat în materie de reziliență urbană la dezastre. Documentul a fost finalizat după un proces extins de consultare. Rezultatele evaluării vor fi utilizate pentru a elabora un plan de acțiuni menit să sporească reziliența și să servească drept bază pentru elaborarea strategiei pe termen lung pentru a face orașul un loc sigur pentru toți cetățenii”, a declarat Ceban.

  Edilul spune că mâine urmează să aibă o Conferință regională pe reziliență urbană organizată de UNDRR, unde vor participa alte 5 orașe europene.

  „Schimbul de cunoştinţe între oraşele participante, va oferi posibilitatea Chişinăului să înveţe din practicile și politicile utilizate de alte capitale. Raportul de Evaluare a Rezilienței la Dezastre și a Sistemului de Sănătate Publică din Chișinău și Scorecard-ul detaliat în materie de reziliență urbană la dezastre vor fi publicate și pe site-ul primăriei”, a punctat edilul. Am avut o întrevedere cu Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Lituania în Republica Moldova, Excelența Sa, Kestutis Kudzmanas.

  Împreună am avut o discuție bună ce ține de realizarea în comun a mai multor proiecte sociale.

  Municipiul Chișinău este la o nouă etapă de modernizare în diverse domenii, iar Primăria este deschisă pentru colaborări.

  ionceban.md 

  SOCIAL

  Primăria Chișinău va organiza la 20 iunie încă un maraton de vaccinare, de această dată va fi efectuat rapelul (doza II) pentru persoanele care...

  SOCIAL

  La Sankt-Petersburg a fost semnat Protocolul de intenție pentru stabilirea relațiilor de prietenie între orașele Kazan, Rusia, și Capitala Republicii Moldova. Documentul a fost...

  SOCIAL

  Procesul de imunizare anti-COVID în municipiul Chișinău se desfășoară lent. Autoritățile locale au făcut apel către populație să se vaccineze.

  SOCIAL

  În centrul Chișinăului, s-a dansat „Valsul Victoriei” și a fost desfășurată o panglică “Sf. Gheorghe” de 76 de metri. Evenimentul a fost organizat în...

  Copyright © 2021