Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • LUMEA

  China va vaccina anti-Covid 50 de milioane de persoane înaintea Noului An chinezesc

  China are în plan să vaccineze anti-Covid 50 de milioane de persoane din grupe prioritare până la începerea sezonului călătoriilor prilejuite de Noul An chinezesc, transmite Reuters, citând cotidianul South China Morning Post.

  Beijingul plănuiește să distribuie 100 de milioane de doze de vaccin după ce a autorizat pentru utilizare de urgență două vaccinuri candidat de la Sinopharm și unul de la Sinovac Biotech. Cel de-al patrulea vaccin, dezvoltat de CanSino Biologics, a fost aprobat pentru a fi folosit în cadrul armatei.

  Potrivit publicației South China Morning Post, oficialilor chinezi li s-a cerut să încheie administrarea primelor 50 de milioane de doze de vaccin până la 15 ianuarie, iar a celorlalte 50 de milioane până la 5 februarie.

  Din grupele care vor avea prioritate în campania de vaccinare anti-Covid-19 fac parte personalul medical, polițiștii, pompierii, vameșii, bagajiștii și personalul din transport și logistică.

  Inocularea în masă a grupelor prioritare are ca scop reducerea riscului de răspândire a bolii în timpul tradiționalei vacanțe anuale de o săptămână, explică cotidianul SCMP.

  Provincia Sichuan ar putea începe vaccinarea persoanelor vârstnice și a celor cu boli cronice la începutul lunii viitoare, după ce va încheia administrarea vaccinului la grupele prioritare, au declarat oficiali.

  digi24.ro

  TOP 24 de ore

  Facebook

  SOCIAL

  Președintele Parlamentului Zinaida Greceanîi a participat, în dimineața zilei de astăzi, la evenimentul de recepționare a unui lot de vaccin anticoronavirus din Republica Populară...

  ALEGEREA EDITORILOR

  China a confirmat decizia de a acorda Republicii Moldova 150 mii de doze de vaccin anti-COVID în calitate de ajutor umanitar. Despre aceasta președintele...

  POLITICA

  Vicepreședintele Parlamentului Vlad Batrîncea, președintele Grupului de prietenie cu Parlamentul Chinei, a participat la Conferința internațională ”Noul concept de dezvoltare a Chinei, practica socialismului...

  ALEGEREA EDITORILOR

  China va dona Moldovei un important lot de vaccinuri împotriva COVID-19. Anunțul a fost făcut de ambasadorul Chinei în Republica Moldova, Zhang Yinghong. Serul...

  Copyright © 2020