Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • LUMEA

  China va vaccina anti-Covid 50 de milioane de persoane înaintea Noului An chinezesc

  China are în plan să vaccineze anti-Covid 50 de milioane de persoane din grupe prioritare până la începerea sezonului călătoriilor prilejuite de Noul An chinezesc, transmite Reuters, citând cotidianul South China Morning Post.

  Beijingul plănuiește să distribuie 100 de milioane de doze de vaccin după ce a autorizat pentru utilizare de urgență două vaccinuri candidat de la Sinopharm și unul de la Sinovac Biotech. Cel de-al patrulea vaccin, dezvoltat de CanSino Biologics, a fost aprobat pentru a fi folosit în cadrul armatei.

  Potrivit publicației South China Morning Post, oficialilor chinezi li s-a cerut să încheie administrarea primelor 50 de milioane de doze de vaccin până la 15 ianuarie, iar a celorlalte 50 de milioane până la 5 februarie.

  Din grupele care vor avea prioritate în campania de vaccinare anti-Covid-19 fac parte personalul medical, polițiștii, pompierii, vameșii, bagajiștii și personalul din transport și logistică.

  Inocularea în masă a grupelor prioritare are ca scop reducerea riscului de răspândire a bolii în timpul tradiționalei vacanțe anuale de o săptămână, explică cotidianul SCMP.

  Provincia Sichuan ar putea începe vaccinarea persoanelor vârstnice și a celor cu boli cronice la începutul lunii viitoare, după ce va încheia administrarea vaccinului la grupele prioritare, au declarat oficiali.

  digi24.ro

  Facebook

  LUMEA

  Acoperirea gheţarilor cu materiale geotextile uriaşe ar putea fi o modalitate eficientă pentru a încetini topirea gheţii care se retrage rapid, potrivit unei echipe...

  LUMEA

  China a lansat marți o sondă spațială spre Lună pentru a colecta şi a aduce pe Pământ mostre selenare, relatează AFP, preluat de AGERPRES...

  POLITICA

  Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a avut o discuție în format de videoconferință cu E.S. Zhang Yinghong, Ambasador al Republicii Populare Chineze în Republica...

  Copyright © 2020