Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • LUMEA

  China va vaccina anti-Covid 50 de milioane de persoane înaintea Noului An chinezesc

  China are în plan să vaccineze anti-Covid 50 de milioane de persoane din grupe prioritare până la începerea sezonului călătoriilor prilejuite de Noul An chinezesc, transmite Reuters, citând cotidianul South China Morning Post.

  Beijingul plănuiește să distribuie 100 de milioane de doze de vaccin după ce a autorizat pentru utilizare de urgență două vaccinuri candidat de la Sinopharm și unul de la Sinovac Biotech. Cel de-al patrulea vaccin, dezvoltat de CanSino Biologics, a fost aprobat pentru a fi folosit în cadrul armatei.

  Potrivit publicației South China Morning Post, oficialilor chinezi li s-a cerut să încheie administrarea primelor 50 de milioane de doze de vaccin până la 15 ianuarie, iar a celorlalte 50 de milioane până la 5 februarie.

  Din grupele care vor avea prioritate în campania de vaccinare anti-Covid-19 fac parte personalul medical, polițiștii, pompierii, vameșii, bagajiștii și personalul din transport și logistică.

  Inocularea în masă a grupelor prioritare are ca scop reducerea riscului de răspândire a bolii în timpul tradiționalei vacanțe anuale de o săptămână, explică cotidianul SCMP.

  Provincia Sichuan ar putea începe vaccinarea persoanelor vârstnice și a celor cu boli cronice la începutul lunii viitoare, după ce va încheia administrarea vaccinului la grupele prioritare, au declarat oficiali.

  digi24.ro

  Facebook

  LUMEA

  China se confruntă cu cel mai mare val de Covid-19 cu varianta Delta, motiv pentru care unele zone au restricționat accesul persoanelor provenite din...

  LUMEA

  Furtunile de zăpadă au provocat haos în nord-estul Chinei în ultimele zile, iar ninsorile record din anumite zone au afectat traficul rutier, au întrerupt...

  LUMEA

  Agenţia de meteorologie din China a emis primul cod portocaliu de furtună de zăpadă din noul sezon rece, al doilea pe scala de intensitate,...

  LUMEA

  Guvernul de la Beijing a făcut apel la populaţie să facă rezerve de hrană, într-un moment în care China încearcă să combată reapariţia unor...

  Copyright © 2021