Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • LUMEA

  China se luptă cu cel mai mare focar cu varianta Delta a coronavirusului

  China se confruntă cu cel mai mare val de Covid-19 cu varianta Delta, motiv pentru care unele zone au restricționat accesul persoanelor provenite din orașul Dalian, aflat în nord-estul țării, unde numărul cazurilor a crescut extrem de rapid în ultima săptămână, în comparație cu restul Chinei, potrivit Reuters.

  Un total de 1.308 infecții transmise pe plan intern cu simptome confirmate au fost raportate în China Continentală între 17 octombrie și 14 noiembrie, depășind cele 1.280 de cazuri locale de la un focar Delta din vară, arată calculele Reuters bazate pe date oficiale.

  Acest lucru marchează cel mai extins focar Delta din China, care a afectat 21 de provincii, regiuni și municipalități. Este mai mic decât multe focare din alte țări, dar autoritățile din China vor să blocheze total transmiterea, conform îndrumărilor guvernului privind toleranța zero față de Sars-Cov-2.

  O duzină de regiuni la nivel de provincie și-au pus sub control focarele în câteva săptămâni, datorită implementării rapide a unui set complex de restricții, inclusiv urmărirea riguroasă a contactelor, mai multe runde de testare a persoanelor din zonele de risc, închiderea unităților de divertisment și culturale și restricții asupra turismului și transportului public.

  Cu toate acestea, orașul Dalian din nord-estul țării este blocat într-o luptă cu virusul, a declarat Wu Liangyou, un oficial din cadrul Comisiei Naționale de Sănătate, în cadrul unei conferințe de presă de sâmbătă.

  De la raportarea primilor pacienți locali simptomatici din Dalian de la debutul ultimului focar, pe 4 noiembrie, orașul cu 7,5 milioane de locuitori a detectat în medie aproximativ 24 de noi cazuri locale pe zi, mai mult decât orice alt oraș chinez, potrivit calculelor Reuters.

  Câteva orașe din apropierea orașului Dalian, printre care Dandong, Anshan și Shenyang, au anunțat că persoanele care sosesc din Dalian au trebuit să fie plasate în carantină în unități centralizate timp de 14 zile înainte de a putea circula liber.

  digi24.ro

  Facebook

  LUMEA

  Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing, care vor fi organizate în una dintre cele mai secetoase regiuni din China, vor depinde aproape în...

  LUMEA

  China a informat luni despre prima contagiere pe teritoriul său cu varianta Omicron a noului coronavirus în oraşul Tianjin, potrivit postului de televiziune CGTN,...

  LUMEA

  Furtunile de zăpadă au provocat haos în nord-estul Chinei în ultimele zile, iar ninsorile record din anumite zone au afectat traficul rutier, au întrerupt...

  LUMEA

  Agenţia de meteorologie din China a emis primul cod portocaliu de furtună de zăpadă din noul sezon rece, al doilea pe scala de intensitate,...

  Copyright © 2021