Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • LUMEA

  China relaxează restricţiile la Shanghai, după două luni de lockdown

  Autorităţile chineze au ridicat miercuri la Shanghai cele mai importante restricţii anti-COVID-19 impuse în urmă cu două luni celor 25 de milioane de locuitori ai metropolei, un pas suplimentar către o anulare a lockdown-ului care exasperează populaţia şi strangulează economia, relatează AFP.

  Фото: du.gensler.com

  Mai multe măsuri au fost deja flexibilizate în ultimele zile în urma raportării unui număr scăzut de contagieri cu noul coronavirus.

  Miercuri dimineaţa, locuitorii din Shanghai au pornit din nou spre locurile de muncă, în timp ce unele magazine se pregăteau să deschidă. Metroul şi transporturile în comun funcţionează din nou, potrivit unui corespondent al AFP.

  Autorităţile au avertizat totuşi că reîntoarcerea la normalitate nu este deocamdată posibilă.

  Centrele comerciale, magazinele de proximitate, farmaciile şi saloanele de înfrumuseţare vor putea funcţiona la o capacitate de 75%.

  Sălile de sport şi cinematografele vor rămâne închise, iar redeschiderea şcolilor se va face de la caz la caz.

  Presa din Shanghai a publicat fotografii cu ofiţeri în echipament portocaliu care înlătură unele dintre barierele care blocau zonele oraşului de săptămâni.

  Taxiurile şi maşinile private vor putea să circule din nou pe drumurile din aşa-numitele zone cu risc scăzut.

  Persoanele care locuiesc în zone considerate ”cu risc ridicat” vor fi în continuare supuse unor restricţii de călătorie.

  Ministerul Sănătăţii a raportat marţi 31 de noi cazuri la Shanghai, faţă de peste 25.000 de la sfârşitul lunii trecute.

  Închiderea oraşului, cel mai populat din China, a slăbit economia, a afectat producţia, a limitat consumul şi a perturbat semnificativ lanţurile de aprovizionare.

  agerpres.ro

  LUMEA

  Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) are nevoie de mai multe informaţii în vederea evaluării celei mai recente creşteri a numărului de cazuri de infectare...

  LUMEA

  Relaxarea restricțiilor anti-COVID în China a făcut ca răspândirea cazurilor de infectare să devină „imposibil” de urmărit, au anunțat autoritățile, care au precizat că...

  LUMEA

  Metropolele chineze Guangzhou şi Chongqing au anunţat, miercuri, o relaxare a restricţiilor anti-COVID, la o zi după ce demonstranţii din sudul oraşului Guangzhou au...

  LUMEA

  China a anunţat marţi că îşi va accelera campania de vaccinare a persoanelor vârstnice împotriva maladiei COVID-19, după ce a înregistrat un număr record...

  Copyright © 2021