Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • LUMEA

  China anunță că a ajuns în situația în care răspândirea cazurilor de COVID este „imposibil” de urmărit

  Relaxarea restricțiilor anti-COVID în China a făcut ca răspândirea cazurilor de infectare să devină „imposibil” de urmărit, au anunțat autoritățile, care au precizat că au încetat să mai înregistreze cazurile asimptomatice în evidențele zilnice, relatează The Guardian.

  China se confruntă cu o răspândire rapidă a virusului, pe fondul renunțării bruște la politica „zero COVID”, iar autoritățile au îndemnat oamenii să nu solicite asistență medicală de urgență decât dacă este necesar și au anunțat lansarea unei campanii de vaccinare cu un al doilea booster a persoanelor vulnerabile și a vârstnicilor. În urmă cu o săptămână, China a ridicat unele măsuri stricte anti-COVID, precum restricțiile de călătorie, testările în masă și testele regulate obligatorii, pe care se baza politica Beijingului de a limita răspândirea coronavirusului.

  Între timp, Comisia Națională de Sănătate (NHC) a anunțat marți, 13 decembrie, că nu va mai raporta cazurile asimptomatice, care până acum erau înregistrate ca un grup separat, de obicei mult mai mare decât cele simptomatice.

  „Este imposibil să înțelegem cu exactitate numărul real de infecții asimptomatice”, au precizat reprezentanții comisiei.

  NHC a raportat oficial marți doar 2.291 de cazuri simptomatice în toată China, în contradicție cu rapoartele locuitorilor și serviciilor de sănătate privind infecțiile care se răspândesc agresiv, mai ales în capitala Beijing, precizează sursa citată.

  Angajații de la întreprinderi, școli și ambasade spun că mulți dintre colegii lor au rămas acasă, fie pentru că sunt bolnavi, fie pentru că au grijă de membrii familiei care s-au infectat. James Zimmerman, un avocat din Beijing, a scris pe Twitter că 90% dintre angajații din biroul său din Beijing au avut COVID. „Politica noastră «lucrați de acasă» este acum «lucrați de acasă dacă sunteți suficient de bine»”, a mai spus el.

  De altfel, există din ce în ce mai multe rapoarte despre impactul imediat pe care îl are ridicarea restricțiilor asupra afacerilor.

  „Este profund frustrant. Afacerile sunt nevoite să se închidă din cauză că personalul este bolnav, deși pot fi deschise în mod legal”, a declarat, pentru Reuters, Noah Fraser, director general al Consiliului de Afaceri Canada-China din Beijing.

  De asemenea, oamenii s-au plâns de cozile foarte lungi de la farmacii, de unde încearcă să-și cumpere medicamente pentru răceală. Potrivit agenției France Presse, a apărut o piață neagră a testelor rapide, în timp ce unele medicamente au fost vândute la prețuri umflate de către „dealeri” ale căror date de contact circulă pe grupurile de social media.

  Timp de aproape trei ani, guvernul Chinei a aplicat politica „zero COVID”, constând în teste în masă, blocaje, carantină strictă și restricții de călătorie ca răspuns la orice focar. Politica a ținut cu succes virusul la distanță și a fost apărată de oficiali ca fiind cel mai bun răspuns în fața pandemiei.

  Dar măsurile stricte și bruște au început să nemulțumească populația, iar luna trecută, o serie de tragedii pe care oamenii le-au asociat cu aplicarea măsurilor anti-COVID au dus la izbucnirea unor proteste de amploare în China.

  În acest context, în urmă cu o săptămână, guvernul de la Beijing a anunțat sfârșitul majorității restricțiilor, transformând mesajul oficial despre COVID de la ceva care este de temut și de evitat cu orice preț la o boală ușoară cu care comunitatea ar putea trăi.

  libertatea.ro

  Facebook

  LUMEA

  Zece oameni au murit, după ce o tornadă a lovit estul Chinei. De asemenea, 130 de case au fost distruse, mașinile au fost răsturnate...

  LUMEA

  Patru persoane au murit, iar alte zeci au fost date dispărute în urma unor ploi care au devastat sud-vestul Chinei, săptămâna trecută, anunţă, miercuri,...

  LUMEA

  Un incendiu a cuprins un zgîrie-nori de 27 de etaje din metropola chineză Tianjin. Flăcările s-au întins de jos până sus pe una dintre...

  LUMEA

  Cel puțin 20 de persoane au murit și mai multe sunt date dispărute în urma ploilor abundente provocate de resturile taifunului Doksuri care continuă să...

  Copyright © 2021