Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • LUMEA

  China a raportat primul caz de infecție cu tulpina H10N3 a gripei aviare la om

  Un bărbat de 41 de ani din provincia Jiangsu (estul Chinei) a fost confirmat ca primul caz de infecție cu tulpina H10N3 a gripei aviare la om, a anunțat marți Comisia Națională de Sănătate, potrivit Reuters.

  Bărbatul din orașul Zhenjiang a fost internat în spital pe 28 mai, după ce a făcut febră și prezentat mai multe simptome, potrivit Comisiei de Sănătate.

  El a fost diagnosticat cu gripă aviară, H10N3, dar nu au fost oferite detalii despre cum s-a infectat.

  H10N3 este o tulpină slab patogenă a virusului gripei aviare, iar riscul de răspândire pe scară largă este foarte scăzut, potrivit Comisiei.

  Bărbatul este stabil și pregătit pentru externare. Testele asupra contacților săi apropiați nu au relevat alte infecții.

  În China sunt prezente mai multe tulpini ale gripei aviare, iar unele dintre ele infectează sporadic și oameni, de obicei lucrători la ferme de păsări.

  Ultimul caz de infectări semnificative cu gripă aviară la om a fost în 2016-2017, când tulpina H7N9 a omorât aproximativ 300 de oameni.

  Acesta este primul caz de gripă aviară la om cu tulpina H10N3, potrivit Comisiei Naționale de Sănătate din China.

  digi24.ro

  Facebook

  LUMEA

  Cel puţin 12 persoane au murit şi mai mult de o sută au fost rănite, duminică, în urma unei explozii a unei conducte de...

  LUMEA

  Nouă persoane au murit într-un accident de tren, care a avut loc vineri dimineață, în provincia Gansu din nord-vestul Chinei. Trenul a lovit mai...

  LUMEA

  21 de sportivi chinezi au murit înghețați, după ce traseul pe care alergau a fost lovit brusc de ger, grindină și temperaturi scăzute. Ei...

  SOCIAL

  Președintele Parlamentului Zinaida Greceanîi a participat, în dimineața zilei de astăzi, la evenimentul de recepționare a unui lot de vaccin anticoronavirus din Republica Populară...

  Copyright © 2021