Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • LUMEA

  China a raportat primele decese asociate COVID-19 la Shanghai

  China a raportat luni trei decese asociate COVID-19 la Shanghai, primele anunţate în mod oficial după decretarea unui nou lockdown la sfârşitul lunii martie în capitala economică a acestei ţări, informează AFP.

  China, Red Cross Society of China, cornavirus, 14 February 2020. During the Spring Festival, Wang Lan, a volunteer of the Red Cross in Huzhou City, Zhejiang Province, fought in the front line of epidemic prevention and control, responsible for temperature monitoring and information registration of passing vehicle personnel.

  China, care continuă să respecte strategia sa „zero COVID”, a înregistrat până în prezent doar 4.641 de decese asociate noului coronavirus, descoperit iniţial pe teritoriul său la sfârşitul anului 2019.

  Într-un comunicat difuzat pe reţelele de socializare, Primăria din Shanghai a precizat că cele trei decese au fost înregistrate la persoane în vârstă care prezentau comorbidităţi.

  Precedentele două decese anunţate de China au fost raportate la jumătatea lunii martie în provincia Jilin din nord-estul ţării, frontalieră cu Coreea de Nord.

  Shanghai reprezintă zona afectată de cea mai gravă epidemie virală din China de la începutul pandemiei de coronavirus, raportând zeci de mii de cazuri noi de COVID-19 în fiecare zi.

  Cei 25 de milioane de locuitori ai acestui oraş au fost plasaţi într-un lockdown strict de la sfârşitul lunii martie, iar mulţi dintre ei se plâng, printre alte neplăceri, de probleme majore în ceea ce priveşte aprovizionarea cu bunuri de primă necesitate.

  agerpres.ro

  SOCIAL

  Agenția Națională pentru Sănătate Publică a anunțat astăzi că a realizat o nouă secvențiere a probelor biologice pentru monitorizarea circulației tulpinilor de SARS-CoV-2 pe...

  SOCIAL

  În municipiul Chișinău a crescut numărul persoanelor infectate cu noul tip de coronavirus. Potrivit lui Boris Gilca, șeful Direcției generale asistență medicală și socială,...

  SOCIAL

  Un număr de 9941 de cazuri de viroze și gripă au fost înregistrate în școlile și grădinițele din țară pe parcursul săptămânii trecute. Datele...

  LUMEA

  Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a indicat miercuri că infecţiile COVID-19 rămân o urgenţă la nivel global, la aproape trei ani de la declararea...

  Copyright © 2021