Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • LUMEA

  China a raportat primele decese asociate COVID-19 la Shanghai

  China a raportat luni trei decese asociate COVID-19 la Shanghai, primele anunţate în mod oficial după decretarea unui nou lockdown la sfârşitul lunii martie în capitala economică a acestei ţări, informează AFP.

  China, Red Cross Society of China, cornavirus, 14 February 2020. During the Spring Festival, Wang Lan, a volunteer of the Red Cross in Huzhou City, Zhejiang Province, fought in the front line of epidemic prevention and control, responsible for temperature monitoring and information registration of passing vehicle personnel.

  China, care continuă să respecte strategia sa „zero COVID”, a înregistrat până în prezent doar 4.641 de decese asociate noului coronavirus, descoperit iniţial pe teritoriul său la sfârşitul anului 2019.

  Într-un comunicat difuzat pe reţelele de socializare, Primăria din Shanghai a precizat că cele trei decese au fost înregistrate la persoane în vârstă care prezentau comorbidităţi.

  Precedentele două decese anunţate de China au fost raportate la jumătatea lunii martie în provincia Jilin din nord-estul ţării, frontalieră cu Coreea de Nord.

  Shanghai reprezintă zona afectată de cea mai gravă epidemie virală din China de la începutul pandemiei de coronavirus, raportând zeci de mii de cazuri noi de COVID-19 în fiecare zi.

  Cei 25 de milioane de locuitori ai acestui oraş au fost plasaţi într-un lockdown strict de la sfârşitul lunii martie, iar mulţi dintre ei se plâng, printre alte neplăceri, de probleme majore în ceea ce priveşte aprovizionarea cu bunuri de primă necesitate.

  agerpres.ro

  Facebook

  LUMEA

  Germania se confruntă cu un nou val de COVID-19, a anunţat miercuri ministrul german al sănătăţii Karl Lauterbach, care a îndemnat persoanele vulnerabile să-şi...

  LUMEA

  Cei mai mulți din cei aproape 25 de milioane de locuitori din Shanghai au ieșit din lockdown pe 1 iunie, după două luni de...

  LUMEA

  Autorităţile chineze au ridicat miercuri la Shanghai cele mai importante restricţii anti-COVID-19 impuse în urmă cu două luni celor 25 de milioane de locuitori...

  LUMEA

  Autorităţile din Shanghai vor ridica lockdownul decretat în urmă cu două luni începând cu miezul nopţii de marţi spre miercuri, permiţând autovehiculelor private, inclusiv...

  Copyright © 2021