Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • LUMEA

  China a raportat cea mai mare creştere a numărului de cazuri de COVID-19 în şase luni

  Positive test result by using rapid test device for COVID-19 virus, novel coronavirus 2019 found in Wuhan, China

  China a raportat luni cel mai mare număr de cazuri noi de COVID-19 din ultimele şase luni, în pofida numeroaselor lockdownuri care au perturbat economia şi viaţa cotidiană, relatează AFP.

  China a anunţat în week-end că va continua ”neclintit” politica sa ”zero COVID”, risipind speranţele pieţelor financiare în privinţa unei relaxări permise de Beijing, ultima mare economie care aplică protocoale sanitare radicale.

  Politica ”zero COVID” din China, în vigoare de aproape trei ani, include lockdownuri repetate, testări PCR în masă şi o carantină obligatorie la sosirea din străinătate, măsuri care vor continua să fie aplicate.

  Ministerul chinez al Sănătăţii a anunţat luni aproape 5.500 de noi cazuri de coronavirus, multe dintre ele în provincia de coastă Guangdong (sud), un important centru de producţie.

  În Zhengzhou (centru), cea mai mare fabrică de iPhone din lume este în continuare închisă.

  Sit-ul „funcţionează în prezent cu o capacitate semnificativ redusă”, iar această întrerupere va conduce la întârzieri de livrare, a anunţat duminică compania americană Apple.

  Drame legate de restricţiile anti-COVID apar cu regularitate în China.

  Sinuciderea unei femei în vârstă de 55 de ani din oraşul aflat în carantină Hohhot, în Mongolia Interioară (nord), a stârnit un val de proteste la sfârşitul săptămânii trecute, deoarece restricţiile anti-COVID au împiedicat intervenţia serviciilor de urgenţă.

  Aşa cum se întâmpla uneori în anumite cartiere din China, uşile de acces la clădirea rezidenţială au fost sigilate pentru a împiedica orice intrare şi ieşire.

  Cele două fiice ale femeii, dintre care una locuia în acelaşi apartament, au avertizat autorităţile că mama lor suferea de anxietate şi avea gânduri suicidare, cerând în zadar evacuarea ei.

  Autorităţile locale au criticat public gestionarea defectuoasă a situaţiei de către responsabilii cartierului.

  agerpres.ro

  Click to comment

  Leave a Reply

  Adresa ta de email nu va fi publicată.

  LUMEA

  Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) are nevoie de mai multe informaţii în vederea evaluării celei mai recente creşteri a numărului de cazuri de infectare...

  LUMEA

  Comisia Europeană se reunește astăzi, 29 decembrie, pentru a discuta eventuale „măsuri pentru o abordare coordonată” de către statele membre ale UE după explozia...

  LUMEA

  Relaxarea restricțiilor anti-COVID în China a făcut ca răspândirea cazurilor de infectare să devină „imposibil” de urmărit, au anunțat autoritățile, care au precizat că...

  LUMEA

  Metropolele chineze Guangzhou şi Chongqing au anunţat, miercuri, o relaxare a restricţiilor anti-COVID, la o zi după ce demonstranţii din sudul oraşului Guangzhou au...

  Copyright © 2021