Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • LUMEA

  China a lansat o sondă spațială spre Lună

  China a lansat marți o sondă spațială spre Lună pentru a colecta şi a aduce pe Pământ mostre selenare, relatează AFP, preluat de AGERPRES și MOLDPRES.

  Această operațiune ambițioasă va permite de asemenea gigantului asiatic să testeze noi tehnologii, esențiale pentru a trimite așa cum intenționează astronauți pe astrul lunar până în 2030.

  Sonda spațială Chang’e-5 a fost propulsată de o rachetă Long March-5 la ora locală 04:30 (20:30 GMT luni) de la centrul spațial Wenchang, în insula Hainan (sud), potrivit agenției de presă chineze Xinhua.

  Această misiune, Chang’e 5, este următorul pas în ambițiosul program spațial al Chinei, care a înregistrat o importantă reușită la începutul anului 2019, odată cu aselenizarea unui modul pe partea nevăzută a Lunii, o premieră mondială.

  Sonda trimisă de această dată are ca scop colectarea unor mostre de praf şi roci selenare, inclusiv prin forare la o adâncime de doi metri, ce vor fi trimise apoi pe Pământ.

  Aceste probe ar putea ajuta oamenii de ştiinţă să înțeleagă mai bine istoria Lunii.

  Aceasta este prima tentativă de a aduce roci selenare pe Terra după misiunea Luna 24 fără echipaj uman, realizată cu succes de fosta URSS în 1976.

  moldpres.md

  Facebook

  POLITICA

  Vicepreședintele Parlamentului Vlad Batrîncea, președintele Grupului de prietenie cu Parlamentul Chinei, a participat la Conferința internațională ”Noul concept de dezvoltare a Chinei, practica socialismului...

  ALEGEREA EDITORILOR

  China va dona Moldovei un important lot de vaccinuri împotriva COVID-19. Anunțul a fost făcut de ambasadorul Chinei în Republica Moldova, Zhang Yinghong. Serul...

  ALEGEREA EDITORILOR

  Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Zinaida Greceanîi, s-a întâlnit, astăzi, cu Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Populare Chineze în Republica Moldova, Zhang Yinghong.

  LUMEA

  Acoperirea gheţarilor cu materiale geotextile uriaşe ar putea fi o modalitate eficientă pentru a încetini topirea gheţii care se retrage rapid, potrivit unei echipe...

  Copyright © 2020