Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte Accent INFO

  Chicu: Sandu și Candu blochează asistența externă

  Asumarea răspunderii Guvernului ar putea să nu treacă nici astăzi, în condițiile în care partidele de opoziție dau de înțeles că vor boicota din nou ședința Parlamentului. Chicu a declarat, după ședința de luni de la Președinție, că prin boicotarea ședințelor Legislativului, Maia Sandu și partenerul său Andrian Candu blochează majorarea salariilor pentru medici dar și asistența financiară de 100 de milioane de euro din partea UE.

  ION CHICU, PRIM-MINISTRUL RM

  ”Nu are Maia Sandu și alții nici un temei constituțional să blocheze activitatea Guvernului. Angajarea răspunderii pe rectificare a fost efectuată în deplină concordanță cu articolul 106 (1) din Constituție. Nicio persoană fizică, fie Maia Sandu sau partenerul ei Candu, nu au dreptul să obstrucționeze activitatea Guvernului”.

  Premierul a mai spus că actualul Legislativ s-a discreditat şi ar trebui dizolvat.

  ION CHICU, PRIM-MINISTRUL RM

  „Este clar că actualul Parlament s-a discreditat totalmente în fața societății și eu cred că principalul obiectiv este dizolvarea acestui Parlament, utilizând orice cale legală posibilă. O să urmărim și o să vedem ce se va întâmpla astăzi la ora 14:00, iar în funcție de comportamentul acestor politicieni vom lua decizii”

  Unul dintre cele mai importante proiecte pentru care Guvernul își asumă răspunderea este cel de modificare a Legii bugetului de stat, prin care au fost majorate cheltuielile cu peste un miliard de lei. Săptămâna trecută, premierul Chicu urma să-și asume răspunderea în fața Parlamentului, lucru care nu s-a întâmplat deoarece mai multe fracțiuni au boicotat ședințele Legislativului.

  Copyright © 2020