Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte Accent INFO

  Chicu: Legile sociale intră în vigoare

  Premierul Ion Chicu a declarat că, săptămâna aceasta, legile sociale asupra cărora Guvernul și-a asumat răspunderea în fața Parlamentului vor intra în vigoare. Anunțul a fost făcut după ședința comună cu președintele Igor Dodon și speakerul Zinaida Greceanîi.

  Șeful Guvernului a menționat că, în cele 72 de ore prevăzute de legislație, nu a fost depusă nicio moțiune de cenzură. Potrivit premierului, acum urmează ca legile să fie semnate de președintele Parlamentului și transmise spre promulgare șefului statului.

  Ion Chicu, Prim-ministrul RM

  «Ieri s-au epuizat acele 72 de ore pe care deputații, Parlamentul le-au avut pentru a depune moțiunea de cenzură împotriva acestui guvern, a acestor proiecte de lege. Din câte știm nu este depusă o moțiune, respectiv astăzi încep procedurile de semnare în Parlament, trimise președintelui spre promulgare. Sper că pe parcursul săptămânii aceste proiecte vor fi promulgate astfel încât să putem începe implementarea lor».

  Anterior, președintele Igor Dodon a declarat că va promulga aceste legi indiferent de acțiunile pe care le va întreprinde opoziția de dreapta, astfel ca banii să ajungă la cetățeni. Legile asupra cărora Guvernul și-a asumat răspunderea prevăd majorarea salariilor personalului medical în câteva etape. De asemenea, se va acorda suportul unic în sumă de 700 de lei beneficiarilor de pensii și alocații sociale de stat al căror cuantum nu depășește 3 000 lei. Statul va subvenționa agenții economici prin majorarea alocațiilor pentru Fondul național de dezvoltare a agriculturii și mediului rural cu 100 de milioane de lei; Fondul de garantare a creditelor pentru sectorul întreprinderilor mici și mijlocii cu 50 de milioane de lei și dezvoltarea infrastructurii antreprenoriale în cadrul zonelor economice libere la fel cu 50 de milioane de lei.

  a-tv.md

  Facebook

  Copyright © 2020