Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • ECONOMIE

  CHICU: Guvernul a îndeplinit toate condițiile pentru a semna un nou acord cu FMI

  Ion Chicu a anunțat când ar putea fi semnat un nou acord cu FMI Cabinetul de Miniștri a aprobat, săptămâna trecută, proiectul de lege care prevede Guvernul a îndeplinit toate condițiile preventive înaintate de Fondul Monetar Internațional (FMI) pentru semnarea unui nou memorandum, a declarat premierul Ion Chicu, după ședința de luni de la Președinție.

  Cabinetul de Miniștri a aprobat, săptămâna trecută, proiectul de lege care prevede consolidarea integrității Băncii Naționale a Moldovei, document ce face parte din lista de condiționalități a FMI.

  Premierul a declarat că documentul urmează să fie votat de Parlament până în data de 20 noiembrie, astfel ca la începutul lunii decembrie Republica Moldova să semneze un nou program cu FMI.

  ”Guvernul a solicitat ca Parlamentul să examineze acest proiect, dar și numirea viceguvernatorilor BNM, astfel ca până la 20 noiembrie Republica Moldova să poată raporta FMI despre îndeplinirea tuturor condițiilor preventive, ceea ce ne va deschide posibilitatea să încheiem un nou program cu FMI la începutul lunii decembrie”, a spus Chicu.

  Valoarea noului Program de cooperare între Republica Moldova cu FMI se ridică la 558 de milioane de dolari și va fi implementat pe o perioadă de trei ani.

  a-tv.md

  Facebook

  SOCIAL

  Premierul Ion Chicu a îndemnat funcționarii să-și doneze premiile anuale pentru reconstrucția Filarmonicii Naționale ”Serghei Lunchevici”, mistuită de flăcări în luna septembrie.

  ECONOMIE

  Aproape două miliarde de lei din Bugetul pentru anul 2021 vor fi alocate Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului. Anunțul a fost făcut de...

  POLITICA

  Premierul Ion Chicu a purtat o discuție telefonică cu prim-ministrul Federației Ruse, Mihail Mișustin. Oficialii au vorbit despre progresele realizate pe agenda bilaterală și...

  БЕЗ КАТЕГОРИИ_MD

  Premierul Ion Chicu a îndemnat populația să fie responsabilă, să poarte măști și să respecte regulile sanitar-epidemiologice impuse de Comisia Națională Extraordinară de Sănătate...

  Copyright © 2020