Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • ECONOMIE

  CHICU: Guvernul a îndeplinit toate condițiile pentru a semna un nou acord cu FMI

  Ion Chicu a anunțat când ar putea fi semnat un nou acord cu FMI Cabinetul de Miniștri a aprobat, săptămâna trecută, proiectul de lege care prevede Guvernul a îndeplinit toate condițiile preventive înaintate de Fondul Monetar Internațional (FMI) pentru semnarea unui nou memorandum, a declarat premierul Ion Chicu, după ședința de luni de la Președinție.

  Cabinetul de Miniștri a aprobat, săptămâna trecută, proiectul de lege care prevede consolidarea integrității Băncii Naționale a Moldovei, document ce face parte din lista de condiționalități a FMI.

  Premierul a declarat că documentul urmează să fie votat de Parlament până în data de 20 noiembrie, astfel ca la începutul lunii decembrie Republica Moldova să semneze un nou program cu FMI.

  ”Guvernul a solicitat ca Parlamentul să examineze acest proiect, dar și numirea viceguvernatorilor BNM, astfel ca până la 20 noiembrie Republica Moldova să poată raporta FMI despre îndeplinirea tuturor condițiilor preventive, ceea ce ne va deschide posibilitatea să încheiem un nou program cu FMI la începutul lunii decembrie”, a spus Chicu.

  Valoarea noului Program de cooperare între Republica Moldova cu FMI se ridică la 558 de milioane de dolari și va fi implementat pe o perioadă de trei ani.

  Telegram channel

  a-tv.md

  POLITICA

  Fostul prim-ministru al RM, Ion Chicu susține că, după conferința de ieri a președintei Maia Sandu, în urma ședinței Consiliului Suprem de Securitate, au...

  SOCIAL

  Președintele PSRM, Igor Dodon, i-a ​​transmis fostului premier Ion Chicu felicitări cu ocazia zilei de naștere.

  ALEGEREA EDITORILOR

  La final de mandat, premierul Ion Chicu i-a mulțumit celui de-al cincilea președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, pentru susținerea și conlucrarea pe care...

  ECONOMIE

  Guvernul lui Ion Chicu a îndeplinit planul veniturilor la bugetul de stat pentru acest an. Către 31 decembrie se așteaptă ca acestea să fie...

  Copyright © 2021