Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Chicu, despre blocarea de la Varnița

  Încălcarea dreptului cetățenilor de a participa la alegerile prezidențiale și blocarea traseelor naționale sunt acțiuni pasibile de pedeapsă. Declarația a fost făcută de premierul Ion Chicu, după ce, duminică, mai multe persoane, printre care și deputatul PAS, Igor Grosu, au blocat accesul unor alegători care se deplasau pe drumul dintre Bender spre Varnița, unde era amplasată secția de votare.

  După blocarea de ieri a traseului dintre Bender și Varnița, premierul Ion Chicu le-a solicitat organelor abilitate să aplice legea în cazul persoanelor care se fac vinovate de provocarea acestui incident.

  Ion Chicu, prim-ministrul RM

  ”Am văzut încercări ale unor politicieni de a influența procesul electoral, de a bloca traseele. Aceste acțiuni nu sunt legale și instituțiile abilitate ale statului trebuie să reacționeze, ori îngrădirea accesului, dreptului cetățenilor la vot este una dinte cele mai mari infracțiuni și de pedeapsă pentru aceasta sunt pasibili toți: de la opincă până la vlădică. Rog politicienii să nu uităm de acest lucru.”

  Deputatul PAS, Igor Grosu, acreditat în calitate de observator la Consiliul Electoral de Circumscripție Leova, a blocat cu mașina sa personală traseul Bender-Varnița. Acesta, susținut de mai mulți combatanți, au stopat mijloacele de transport, care se deplasau în direcția secțiilor de votare și le-a cerut șoferilor să-i prezinte actele. Inspectoratul General al Poliției a documentat cazul și a sesizat Comisia Electorală Centrală.

  a-tv.md

  Copyright © 2020