Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte Accent INFO

  Chicu către opoziție: Fiți alături de oameni

  Începând cu luna august, profesorii ar putea să nu-și mai primească salariile, dacă deputații PAS, PPDA, Șor și Pro Moldova nu vor susține rectificările la bugetul de stat, aprobate de Guvern prin asumare de răspundere. Premierul Ion Chicu a explicat că în acea rectificare sunt incluse și 175 de milioane de lei pentru acoperirea cheltuielilor de personal în Educație.

  ION CHICU, PRIM-MINISTRUL RM

  ”Dacă din cauza voastră, stimați deputați, în august sau septembrie profesorii nu primesc salarii, asumați-vă. Dacă se ajunge la așa situație, vă promit că rămâneți și voi fără finanțare. Așa, ca să ”fiți alături de oameni”

  Șeful Guvernului se arată consternat de iresponsabilitatea de care dau dovadă deputații din opoziție, care boicotează ședințele Parlamentului. Cu toate acestea, Chicu susține că va veni în Legislativ ori de câte ori va fi nevoie, pentru a prezenta rectificările bugetare ce prevăd un șir de măsuri sociale ce îi vizează pe medici, profesori, pensionari, oamenii de afaceri, agricultori. Amintim că deputații din partidul Maiei Sandu, al lui Andrei Năstase, din grupul Candu și Șor refuză să participe la ședințele Parlamentului, unde premierul urmează să prezinte asumarea de răspundere a Guvernului pe mai multe legi, inclusiv Legea bugetului de stat, Legea cu privire la sistemul unitar de salarizare și legile asigurărilor obligatorii de asistență medicală și asigurărilor sociale de stat. La aceste ședințe sunt prezent doar deputații din PSRM și PDM.

  Copyright © 2020