Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • ECONOMIE

  Cetățenii Republicii Moldova ar putea fi obligați să-și asigure toate bunurile imobile

  Guvernarea PAS pregătește o nouă povară financiară pentru cetățenii Republicii Moldova. Toți locuitorii țării vor fi obligați să își asigure bunurile imobile pe care le dețin. Despre o asemenea inițiativă a vorbit, joi, în Parlament, Vitalie Lemne, numit de majoritatea parlamentară în funcția de membru și vicepreședinte al Consiliului de Administrație al Comisiei Naționale a Pieței Financiare.

  ”Un accent deosebit va fi pus asupra asigurării obligatorii a bunurilor imobile. Suntem într-o perioadă destul de sensibilă din punct de vedere climateric. Am văzut ce s-a întâmplat anul acesta în Europa. Să nu uităm de Cotul Morii, când au fost inundații. De aceea bunurile imobile ca inițiativă o să venim să fie asigurate obligatoriu. La ziua de azi avem două tipuri de asigurare obligatorii, sunt RCA și Cartea Verde și suplimentar vor fi făcute toate calcule pentru a fi prezentate să fie inclusiv și piața bunurilor imobile asigurate”, a spus Lemne.

  În prezent, cetățenii Republicii Moldova sunt obligați să achite anual impozitul pe bunurile imobile. Mărimea acestuia este calculată în funcție de spațiul bunului declarat.

  Site-ul a-tv.md oferă dreptul la replică tuturor celor vizați în articol.

  Facebook.com

  TOP 24 de ore

  Facebook

  Copyright © 2021