Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • POLITICA

  Cetățenii aflați peste hotare se pot înregistra pentru alegerile prezidențiale

  Cetățenii Republicii Moldova cu drept de vot, care se află în străinătate, se pot înregistra prealabil pentru a participa la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie 2020, transmite IPN.

  ????????????????????????????????????

  Comisia Electorală Centrală menționează că scopul înregistrării prealabile este de a stabili numărul estimativ al alegătorilor care vor vota în afara țării și la secțiile de votare organizate pentru alegătorii din stânga Nistrului pe teritoriul Republicii Moldova aflat sub jurisdicția constituțională a autorităților publice centrale.

  Autoritățile de la Chișinău, cu acordul autorităților țării respective, vor examina posibilitatea de a fi deschise secţii de votare suplimentare în străinătate. De asemenea, cu ajutorul înregistrării prealabile este determinat numărul estimativ al buletinelor de vot ce vor fi distribuite secțiilor de votare respective.

  Pentru înregistrarea prealabilă, persoana are două posibilități, fie prin cerere scrisă (individuală sau în grup) către Comisia Electorală Centrală, pe adresa str. V. Alecsandri, 119, mun. Chișinău, MD-2012 și sau către misiunile diplomatice, oficiile consulare ale Republicii Moldova.

  De asemenea, procedura poate fi făcută online pe pagina web inregistrare.cec.md. Acolo, alegătorul va introduce codul unic personal și data de naștere. După autentificare, persoana urmează să indice localitatea în care se va afla în ziua alegerilor peste hotarele Republicii Moldova. Va indica secția de votare la care ar dori să voteze, precum și adresa de email la care va primi instrucțiuni cu procedura de confirmare a înregistrării.

  ipn.md

  ALEGEREA EDITORILOR

  Cetățenii Republicii Moldova trebuie să aibă acces la diferite tipuri de vaccin. Declarația a fost făcută de către președintele PSRM, Igor Dodon, în cadrul...

  SOCIAL

  Primăria municipiului Chișinău solicită opinia cetățenilor privind selectarea itinerarului pentru instituirea unei noi linii de transport public din capitală.

  POLITICA

  Președintele Igor Dodon a declarat că a trăit un sentiment de deja vu duminică, când Maia Sandu a organizat în centrul Chișinăului un protest....

  ALEGEREA EDITORILOR

  Deputații PSRM propun anularea Legii, care prevede punerea datoriei furtului bancar pe spatele oamenilor. Socialistul Petru Burduja a prezenta, astăzi, o inițiativă legislativă în...

  Copyright © 2020