Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  CESP a stabilit nivelul de risc „cod portocaliu” privind situația epidemiologică în municipiul Chișinău

  Primăria Chișinău informează că pe teritoriul municipiului Chişinău a fost stabilit nivelul de risc „Alertă cod Portocaliu” privind situația epidemiologică și incidența prin infecția COVID-19. O hotărâre în acest sens, a fost adoptată marți, 23 noiembrie, de Comisia extraordinară de sănătate publică a municipiului Chișinău (CESP).

  Astfel, în contextul actualizării datelor despre situația epidemiologică, Direcția generală asistență socială și sănătate va dispune, din 01.12.2021, sistarea graduală din circuitul COVID-19 a spitalelor clinice municipale, cu securizarea și reactivarea acestor spații medicale, la prima necesitate.

  De asemenea, din 01.12.2021, la Centrul COVID-19 de la CIE „MOLDEXPO”, aflat în gestiunea SCM „Sf. Treime”, va fi sistat tratamentul staționar al pacienților COVID-confirmați, iar spațiile medicale vor fi conservate pentru reactivare în cazul unui nou val pandemic. E de menționat că, în cadrul Centrului COVID-19, rămân operaționale spațiile medicale pentru efectuarea triajului pacienților suspecți, cu asigurarea managementului operațional de către SCM „Sf. Treime”.

  Începând cu data de 1 decembrie 2021, se permite activitatea în regim obișnuit a teatrelor, sălilor de concert și cinematografelor de pe teritoriul municipiului Chişinău, cu prezentarea obligatorie a certificatelor de vaccinare împotriva COVID-19, a testelor care confirmă prezența anticorpilor, cele rapide și PCR, precum și a certificatelor prin care se confirmă că persoana a trecut prin boală în ultimele 6 luni.

  Totodată, de la 01.12.2021 activitatea centrelor sportive, terenurilor de sport și bazinelor de înot va fi asigurată în mod obișnuit, cu implementarea și monitorizarea respectării măsurilor de prevenire și control a infecției COVID-19, iar accesul spectatorilor va fi permis la prezentarea obligatorie a certificatelor de vaccinare împotriva COVID-19.

  Nerespectarea măsurilor obligatorii de sănătate publică pe teritoriul municipiul Chișinău servește temei pentru aplicarea măsurilor de răspundere contravenţională şi/sau penală a persoanelor fizice şi juridice.

  CESP atenționează, în continuare, populația municipiului Chișinău și oaspeții capitalei despre pericolul infecției cu SARS CoV-2 și recomandă administrarea imediată a vaccinurilor anti-COVID la oricare punct de vaccinare din municipiu. Imunizarea este gratuită și reprezintă unica metodă care asigură protejarea și securitatea vieții.

  În context, Comisia extraordinară de sănătate publică a municipiului Chișinău cere Ministerului Sănătății emiterea, în regim de urgență, a Ordinului pentru efectuarea dozei „booster” (dozei trei), conform recomandărilor Organizației Mondiale a Sănătății și grupului de experți din cadrul Comitetului național de imunizare.

  chisinau.md

  Facebook

  SOCIAL

  Primăria Chișinău a achiziționat încă zece autovehicole pentru deszăpezirea drumurilor. Șeful Direcției generale locativ-comunale și amenajare, Ion Burdiumov, a anunțat la ședința on-line de...

  SOCIAL

  Chiar dacă Chișinăul trece sub cod Portocaliu, asta nu înseamnă că lucrurile se relaxează prea tare în capitală. Despre aceasta spune primarul general Ion...

  SOCIAL

  Primăria municipiului Chișinău își propune crearea Centrului Cultural „Eugen Doga", cu prilejul marcării în anul 2022 a aniversării a 85-a de la nașterea maestrului,...

  SOCIAL

  Un număr de 200 de elevi și 36 de pedagogi din 56 de instituții de învățământ din municipiul Chișinău s-au îmbolnăvit de COVID-19.

  Copyright © 2021