Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • POLITICA

  Cerem dreptul la o viață normală! Sindicaliștii, care apără drepturile polițiștilor, protestează la Parlament

  La protestul sindicaliștilor din fața Parlamentului s-au alăturat și reprezentanții Federației Sindicatelor din Moldova „SINDLEX”, care apără drepturile angajaților MAI. Angela Otean, co-președintele și secretar general al ”SINDLEX” le-a cerut guvernanților să nu își bată de joc de polițiștii,, care pe timp de pandemie asigură ordinea publică în țară.

  „Societate, domnilor legiuitori! Azi suntem aici pentru a ne revendica niște drepturi, drepturi oficiale, puse prin lege. Anul 2020, an pandemic, grupul de ordine publică a muncit cel mai mult în stradă, ca pe final, la sfârșitul anului, ei să nu beneficieze de premiul anual. Este vorba despre 5-8 mii de lei. Oare un stat care se vrea să fie stat de drept nu poate să onoreze omagiu acestor oameni? Anul 2021, din nou an greu și din nou acest drept este lezat. Cerem toți bugetarii să fie asigurați cu acest drept legal. Cerem ca atât guvernanții de la executiv cât și legiuitorii din Parlament să se gândească, că armata funcționarilor rămâne tot mai pustie, tinerii pleacă, ei nu s-au oprit din a emigra. Stimați sindicaliști, solidaritate în sindicate. Vrem salarii decente!”, a declarat Otean.

  Amintim că sindicaliștii protestează, astăzi, în fața Parlamentului, cerând să le fie achitate restanțele pentru premiul anual.

  Site-ul a-tv.md oferă dreptul la replică tuturor celor vizați în articol.

  realitatealive.md

  ECONOMIE

  Sindicaliștii s-au adresat președintelui Parlamentului, Igor Grosu, cu revendicarea de a majora salariile în condițiile creșterilor galopante ale prețurilor și tarifelor. Federația Sindicatelor Angajaților...

  ECONOMIE

  Confederația Națională a Sindicatelor din Moldova (CNSM) își exprimă îngrijorarea privind situația de pe piața internă a carburanților și creșterea continuă a prețurilor la...

  Copyright © 2021