Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Cer eliberarea lui Stoianoglo

  Deputații Adunării Populare a Găgăuziei din convocările a VI și VII solicită eliberarea din detenție a procurorului general Alexandr Stoianoglo, publicarea materialelor pe care acesta urma să le prezinte în cadrul briefingului de presă din 5 octombrie, precum și încetarea acțiunilor ilegale împotriva Procurorului General suspendat.

  Din declarația deputaților APG

  „Reținerea ilegală a procurorului general al Republicii Moldova Alexandr Stoianoglo confirmă continuarea politicii statului capturat, utilizarea metodelor sofisticate, anticonstituționale de luptă și răfuială împotriva conducerii procuraturii Republicii Moldova. Încălcarea demonstrativă a normelor legale de bază în legătură cu acțiunile întreprinse în privința procurorului general al Republicii Moldova, Alexandr Stoianoglo, indică asupra faptului că scopul actualei guvernări este dorința de a înceta anchetarea acțiunilor ilegale ale persoanelor care reprezintă noua conducere a țării”

  se arată în adresarea deputaților.

  Deputații spun că acest lucru este demonstrat și prin faptul că arestarea a avut loc cu câteva minute înainte de începerea conferinței de presă a procurorului general al Republicii Moldova, la care Stoianoglo urma să aducă la cunoștința opiniei publice informații care dovedesc implicarea noului guvern în infracțiuni de rezonanță. Iată de ce astăzi în centrul orașului Comrat a avut loc un miting în susținerea Procurorului General Alexandr Stoianoglo. Aleșii locali, simplii cetățeni au ieșit în stradă și au cerut eliberarea lui Stoianoglo.

  «L-au reținut pe nedrept, trebuie să-I dea drumul și să-și continue munca, el dar nu alții, el trebuie să fie, pentru că Moldova nu a mai avut așa un procuror corect și care respect legislația».

  «Oamenii sunt nemulțumiți, toată Moldova protestează. Nu este corect ce se întâmplă, e ilegal. Vor să-i pună în cârcă chestii pe care nu le-a făcut, să-l aresteze cu SIS și mascați, ce e asta?»

  «Este un haos total, pentru că cei care cu adevărat trebuie să stea la pușcărie, sunt în libertate, iar oamenii nevinovați sunt încătușați înainte cu 30 de minute înainte de briefing, e nedreptate totală. Să-și ia „catrafusele” și să meargă în America să trăiască. Noi îl știm pe procuror de mic, și un om atât de onest, nu vor găsi vreodată».

  «Omului nu i-au dat posibilitate să se apere, nu a fost o anchetă corectă. Este răfuială politică în care sunt implicați și americanii. Acest parlament este „o făcătură” a americanilor. Stoianoglo trebuie eliberat și să-I fie acordată oportunitatea de a se apăra».

  Oamenii vor ca lui Stoianoglo să-i fie prezentate scuze publice din partea autorităților, iar persoanele, care au dispus reținerea Procurorului General, să fie arestate. Totodată, participanții la miting spun că vor veni și la Chișinău pentru a cere libertate lui Alexandr Stoianoglo. În cadrul mitingului s-a anunțat că Alexandr Stoianoglo a primit titlul de cetățean de onoare al municipiului Comrat. Instituțiile și persoanele vizate în material încă nu au venit cu o reacție.

  Telegram channel

  a-tv.md

  Copyright © 2021