Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Cer 30 de zile de arest

  Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale i-a înaintat șefului suspendat al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, învinuirea pentru patru capete de acuzare. Șefa Serviciului de presă a Procuraturii Generale, Maria Vieru, a oferit, pentru Accent TV, mai multe detalii despre reținerea lui Morari.

  Maria Vieru, șefa Serviciului de Presă a Procuraturii Generale, procuror.

  ”Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale i-a înaintat șefului suspendat al Procuraturii Anticorupție învinuirea pentru patru capete de acuzare și a depus demers pentru aplicarea măsurii preventive – arestul preventiv pentru 30 de zile. Acesta este acuzat de: ”exces de putere”, ”fals în acte publice”, ”reținerea sau arestarea ilegală” și ”tragerea cu bună-știință la răspundere penală a unei persoane nevinovate” – acțiuni comise în privința co-proprietarilor rețelei de benzinării ”VENTO”. Ultimii au fost recent reabilitați în drepturi, după ce s-a ajuns la concluzia că în anul 2018 au fost persecutați, reținuți, arestați, deposedați de avere și trași ilegal la răspundere penală într-un dosar la comandă.”

  Potrivit comunicatului Procuraturii Generale, urmărirea penală este în derulare. Totodată, organele de drept vor continua să aplice toate căile legale de repunere în drepturi a persoanelor care au fost urmărite penal și judecate pe nedrept, cu tragerea la răspundere a celor care au fabricat și au gestionat dosare la comandă.

  a-tv.md

  Facebook

  Copyright © 2020