Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • POLITICA

  Centrul pentru combaterea propagandei va fi coordonat direct de Sandu

  Activitatea Centrului Național de Apărare Informațională și Combatere a Propagandei – Patriot va fi coordonată de președinte. Prevederea se conține în proiectul de lege pe care l-a publicat, astăzi, Președinția. Potrivit proiectului, „rolul de coordonare” va presupune inițierea, aprobarea și monitorizarea implementării „programului de comunicare strategică la nivel național”.

  Tot Sandu va propune candidatura directorului centrului, și concursul de selectare a directorului va fi organizat de președinte. Procedura de numire va reveni deputaților.

  Adjunctul directorului va fi numit în funcție de șeful statului.

  Maia Sandu va mai avea un reprezentat în consiliul centrului, câte unul vor avea Parlamentul și Guvernul, 3 vor fi desemnați din rândul societății civile.

  Finanţarea activităţii centrului se efectuează „din alocările de la bugetul de stat; mijloacele financiare alocate de donatori, inclusiv prin programe de asistență financiară externă”.

  „Clasele de salarizare pentru funcţiile publice de conducere şi de execuţie cu atribuţii în domeniul apărării informaționale și combatere a propagandei se majorează cu 10 clase de salarizare succesive față de cele prevăzute în tabel pentru aceste funcții”, se arată în proiect.

  Amintim că luni dimineața Sandu a anunțat inițiativa legislativă de constituire a Centrului național de apărare informațională și combatere a propagandei, „denumit simbolic – „Patriot”. Ea a explicat că centrul va avea misiunea de a „coordona și implementa politica statului în domeniul securității informaționale și de a asigura comunicarea strategică în vederea identificării, prevenirii și combaterii dezinformării la nivel național”. Totodată, Maia Sandu a dat de înțeles că nu consideră crearea  Centrului de combatere a propagandei ca un atac asupra libertății de exprimare.

  presedinte.md

  Site-ul a-tv.md oferă dreptul la replică tuturor celor vizați în articol.

  TOP 24 de ore

  Facebook

  POLITICA

  Ilan Șor a publicat pe social media o listă a “oamenilor buni” din conducerea PAS cu trecut penal. Printre ei, sunt prim-ministrul, Dorin Recean,...

  POLITICA

  Șeful statului, Maia Sandu, nu conștientizează pe deplin care sunt atribuțiile sale în procesul de numire a judecătorilor. Declarația a fost făcută de fostul...

  POLITICA

  Într-o nouă ediție a emisiunii „ȘOR Live”, Ilan Șor a demontat mai multe minciuni spuse de Maia Sandu cu referire la situația social-politică din...

  SOCIAL

  Centrul Național Anticorupție (CNA) critică proiectul de lege privind crearea Centrului pentru Comunicare Strategică și Combatere a Dezinformării, propus de președinta Maia Sandu. Potrivit...

  Copyright © 2021