Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Centrul cultural „Eugen Doga”

  Un centru cultural în numele maestrului Eugen Doga. Este noul proiect propus de municipalitate. În acest sens, o clădire abandonată cu suprafaţa de 228 mp de la intersecţia străzii Vasile Alecsandri – Veronica Micle din Capitală, va prinde în curând viață.

  Potrivit responsabililor, iniţial va fi efectuată expertiza tehnică a clădirii, iar ulterior va fi elaborat proiectul și municipalitatea va prevedea suma financiară necesară.

  Ion Ceban, primar general al Chișinăului

  „Vom solicita și suportul Ministerului Culturii. Maestru Eugen Doga nu este doar o valoare a Chișinăului, nu este o valoare doar a Republicii Moldova, este o valoare universală. Este unul dintre cei mai apreciați compozitori ai sec XX. În 2022 marele compozitor Eugen Doga împlinește 85 de ani de la naştere când ne propunem să organizam mai multe evenimente culturale dedicate maestrului„

  Potrivit lui Ceban, prin crearea Centrului Cultural „Eugen Doga” municipalitatea va asigura suportul tinerelor talente în dezvoltarea educaţiei muzicale, estetice şi colecționarea patrimoniului de creaţie al lui Eugen Doga. Centrul Cultural va fi în gestiunea Direcției Cultură.

  Telegram channel

  a-tv.md

  Facebook

  Copyright © 2021