Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Centrul COVID, funcționează

  Medicii rămân pe poziție, chiar dacă situația în care se află sistemul de sănătate nu este una deloc ușoară. Iar, centrul de triere de la Moldexpo își continuă activitatea în pofida numărului în creștere de noi îmbolnăviri. Informația a fost confirmată pentru Accent TV, de secretarul de stat al Ministerului Sănătății, Tatiana Zatâc.

  La mai puțin de o săptămână după ce Ministerul Sănătății a dezmințit declarațiile președintelui Maia Sandu cu privire la faptul că în bugetul de stat n-au fost prevăzuți bani pentru procurarea vaccinurilor anti-COVID, deja consilierul acesteia, Ala Nemerenco declară că centrul de triere de la Moldexpo nu mai primește pacienți.

  Ala Nemerenco, consilier prezidențial pe probleme de sănătate

  La această oră, Centrul COVID nu primește ambulanțe.
  Iar, vă spun Centrul COVID care, de fapt, este un centru de triere. Ambulanța îi duce la spital direct , în dependență, de unde și câte locuri pot fi desfășurate.

  De cealaltă parte, contactată telefonic de Accent TV, Secretarul de Stat al Ministerului Sănătății, Tatiana Zatîc a recunoscut că situația în domeniul sănătății nu este deloc ușoară, însă centrul de triere de la Moldexpo funcționează în regim normal.

  Tatiana Zatîc, secretarul de stat al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale

  Pacienții sunt primiți toți, dar vreau să menționez că situația este foarte dificilă. Numărul de pacienți confirmați cu COVID este în creștere permanent. Sistemul de Sănătate face față cu greu acelui număr de cazuri enorm. Sistemul de sănătate, și-n continuare, va face tot posibilul și va depune maxim efort pentru a asigura asistența medicală necesară populației.

  În context, funcționarul a venit cu un apel către populație.

  Tatiana Zatîc, secretarul de stat al Ministerului Sănătății

  Rugăm foarte mult populația să respecte măsurile de protecție individuală ca împreună să diminuăm numărul de cazuri confirmate cu COVID.

  Declarațiile Alei Nemerenco au fost dezmințite și de directorul Centrului COVID-19 Chișinău, Oleg Crudu. Acesta a declarat pentru portalul de știri agora.md că la Centrul Moldexpo din Chișinău sunt 420 de locuri, iar la moment, 27 dintre acestea sunt libere.

  a-tv.md

  Facebook

  Copyright © 2020