Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  Centrele de vaccinare vor activa și în zilele de odihnă

  Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale îndeamnă persoanele eligibile pentru vaccinare să se imunizeze împotriva COVID-19 și anunță că centrele de vaccinare vor activa și în zilele de odihnă.

  Autoritățile din sănătate au anunțat că centrele de vaccinare la nivel național vor activa în regim non-stop, inclusiv în zilele de sâmbătă și duminică.

  Pentru vaccinare, cetățenii trebuie să se adreseze la medicul de familie, conform adresei de domiciliu, sau să se programeze online prin intermediul platformei naționale de vaccinare www.vaccinare.gov.md. Cei care sunt eligibili pentru vaccinare, vor introduce datele la secțiunea programare, iar cei care nu întrunesc aceste condiții la această etapă, se vor înregistra în lista de așteptare.

  În prezent, în Republica Moldova se desfășoară etapele a I-a, II-a și a III-a de vaccinare, în care sunt eligibile următoarele categorii: lucrătorii medicali, personalul și beneficiarii din cadrul azilelor și centrelor de plasament temporar sau de lungă durată, persoanele cu vârsta 60+ și cei care au comorbidități, angajații structurilor de menținere și asigurare a ordinii publice, apărării și securității statului, lucrătorii sistemului penitenciar, angajații din domeniul educației și social, colectivități, indiferent de forma juridică și tipul de organizare. La fel, vor fi imunizați și membrii de familie a persoanelor din colectivitățile menționate.

  Până astăzi, în țară au fost vaccinate împotriva noului coronavirus 216740 de persoane.

  moldpres.md

  Facebook

  SOCIAL

  În perioada 19-21 noiembrie, Serviciul de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească a înregistrat 6094 de solicitări. În cadrul departamentelor de urgență ale instituțiilor spitalicești din...

  SOCIAL

  Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) a prognozat pentru acest sfârşit de săptămână vreme rece, însoţită de cer înnorat şi ploi de scurtă durată.

  SOCIAL

  Primăria municipiului Chișinău a prelungit perioada de activitate a târgurilor agricole, amplasate în sectoarele orașului, până la data de 31 octombrie.

  ECONOMIE

  În acest weekend, șoferii vor plăti și mai mult pentru carburanți. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a stabilit prețul plafon la benzină și...

  Copyright © 2021