Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • LUMEA

  Cel puţin 50 de morți în Statele Unite, în urma uraganului Ida

  Bilanţul deceselor provocate de uraganul Ida în nord-estul Statelor Unite a crescut duminică la cel puţin 50, în contextul în care mulţi dintre rezidenţi speră în continuare că persoanele date dispărute în timpul inundaţiilor vor fi găsite. Papa Francisc s-a rugat pentru cei afectaţi de dezastru.

  Autorităţile din statul New York au confirmat 17 decese, patru au fost raportate în comitatul Westchester, iar restul în metropola New York, unde aproape toate victimele au fost surprinse de ape în apartamente amenajate în subsoluri în mod ilegal, una dintre ultimele variante accesibile pentru locuitorii cu venituri reduse, a declarat un purtător de cuvânt al guvernatorului Kathy Hochul, potrivit Reuters, preluată de Agerpres.

  În New Jersey au fost confirmate 27 de decese în urma furtunii, alte patru persoane fiind date dispărute, a precizat un purtător de cuvânt al guvernatorului Phil Murphy. Printre cei dispăruţi se numără doi studenţi, care au fost văzuţi ultima dată în Passaic, New Jersey, miercuri. Ei ar fi fost surprinşi de inundaţiile provocate de precipitaţiile istorice aduse de uraganul Ida, în timpul cărora râul Passaic a ieşit din matcă.

  O slujbă de comemorare a fost organizată duminică la Universitatea Seton Hall din South Orange pentru Nidhi Rana, o studentă în primul an de facultate din Passaic, care a fost văzută ultima dată cu prietenul ei, Ayush Rana, student la Universitatea de Stat Montclair, în timp ce apele repezi se învolburau în jurul maşinii acestuia.

  digi24.ro

  Facebook

  LUMEA

  Primarul oraşului New York, Bill de Blasio, a declarat stare de urgență, miercuri seară, după ce au fost înregistrate precipitații record în urma uraganului...

  Copyright © 2021