Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • LUMEA

  Cel puţin 36 de morţi şi zeci de răniţi în urma deraierii unui tren în Taiwan

  Cel puţin 36 de persoane au decedat în urma deraierii unui tren aglomerat, vineri, într-un tunel din estul Taiwanului, a anunţat poliţia feroviară, informează AFP şi Reuters.

  Poliţia a informat despre 36 de pasageri „în stop cardiac înainte de a fi duşi la spital” – termen utilizat pentru a desemna o persoană care nu prezintă niciun semn de viaţă – şi despre alte 72 care sunt în continuare prinse între vagoane, în timp ce 61 de oameni au fost transportaţi la spital.

  Biroul preşedintei Tsai Ing-wen a anunţat că şefa statului le-a ordonat spitalelor să se pregătească să primească numeroase victime. „Prioritatea absolută este acum de a salva persoanele blocate”, a informat biroul său într-un comunicat.

  Potrivit Centrului pentru operaţiuni de urgenţă, bilanţul ar fi ceva mai puţin grav, de 26 de persoane care „nu prezintă niciun semn de viaţă”.

  Postul UDN, o echipă a căruia era prezentă în exteriorul tunelului, a prezentat imagini cu cel puţin două vagoane intacte şi echipe de salvare care îi ajutau pe pasageri să iasă.

  „Mi s-a părut că a fost o zdruncinătură bruscă şi violentă şi am căzut pe jos. Am spart geamul ca să urcăm pe acoperişul trenului, pentru a ieşi”, a relatat pentru UDN o femeie martoră la eveniment.

  Trenul, care transporta circa 350 de pasageri şi număra opt vagoane, făcea legătura între Taipei şi oraşul Taitung, situat în sud-estul insulei.

  Accidentul a avut loc pe linia feroviară estică a Taiwanului, în jurul orelor 09:30 (01:30 GMT), lângă oraşul de coastă Hualien.

  Potrivit mass-media, accidentul ar fi fost cauzat de un utilaj de construcţie care a alunecat de pe un terasament înainte de a izbi trenul ce tocmai intra în tunel.

  Fotografii luate la faţa locului arată partea din spate a unui camion prăbuşită pe o parte, în apropiere de tren.

  Accidentul a avut loc în prima zi a sărbătorii anuale a „Curăţării şi măturării Mormintelor” (Festivalul Qingming sau Ching Ming), care durează un weekend întreg şi în timpul căreia drumurile şi căile ferate din Taiwan sunt în general aglomerate. În această perioadă, locuitorii se întorc în general în satele lor natale pentru a curăţa mormintele apropiaţilor şi a face ofrande.

  Linia ferată orientală a Taiwanului este o atracţie turistică foarte apreciată, situată de-a lungul litoralului, o regiune cu peisaj impresionant. Cu numeroase tuneluri şi poduri, ea şerpuieşte prin munţii impunători şi prin trecători adânci, înainte de a coborî în valea Huadong.

  Accidentul de vineri ar putea fi una dintre cele mai grave catastrofe feroviare din ultimele decenii din Taiwan.

  Cea mai recentă deraiere de tren din Taiwan a avut loc în 2018 şi s-a soldat cu 18 morţi, în sudul extrem al aceleiaşi linii feroviare. Conductorul trenului cu opt vagoane a fost acuzat atunci de omucidere din neglijenţă. Peste 200 dintre cei 366 de pasageri au fost răniţi. În 1991, 30 de pasageri au fost ucişi şi 112 răniţi în coliziunea a două trenuri.

  agerpres.ro

  Facebook

  LUMEA

  Numărul morţilor în urma atacului armat de la o şcoală din Ijevsk a crescut la 17, au anunţat marţi autorităţile Republicii Udmurtia din Federaţia...

  LUMEA

  Trăsnetele şi ploile torenţiale au provocat 36 de decese în statul Bihar, din estul Indiei, în ultimele 24 de ore, a relatat marţi postul...

  LUMEA

  27 de oameni au murit și 20 au fost răniți după ce un autobuz, care îi transporta într-o unitate de carantină Covid-19 din China,...

  LUMEA

  Cel puţin 20 de persoane au murit, dintre care jumătate copii, în districtul Khoshi din provincia Logar (estul Afganistanului), în urma producerii unei viituri,...

  Copyright © 2021